Talentontwikkeling

Groei voor medewerkers, team en organisaties

Als je talenten ontdekt, ontwikkelt en benut, leidt dat tot meer werkplezier én betere zorg. Je zet professionals namelijk in op wat ze goed kunnen én waar ze energie van krijgen. Maar hoe start je met talentwaarderend werken en zorg je dat het blijvend onderdeel wordt van de organisatiecultuur?

Inzicht in talent leidt tot een betere taakverdeling, prettigere samenwerking en is een vliegwiel voor organisatieontwikkeling. Talentontwikkeling is geen doel op zich, het draagt altijd bij aan de organisatiedoelstelling. Bij talentontwikkeling focus je op kwaliteiten die er al zijn en hoe je deze optimaal inzet. Daarnaast kun je kijken naar competenties die voor de organisatie ook belangrijk zijn maar minder sterk ontwikkeld.

Wat wilt u met talentontwikkeling in uw organisatie?

Als u talentontwikkeling duurzaam in uw organisatie wilt opnemen, gaan we samen met u aan de slag om talent inzichtelijk en inzetbaar te maken. Daarbij staat de organisatiedoelstelling voorop. Er zijn diverse mogelijkheden: we doen talentenscans, voeren ontwikkelgesprekken en we faciliteren teamontwikkelingssessies. Ook kunnen we met u de Talentexpeditie maken. Dit is een programma waarbij teams aan de slag gaan om zich talentwaarderend werken eigen te maken op basis van diverse beproefde methodieken.

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Koos van der Kleij.

Of meld u aan voor de inspiratiesessie Talentmanagement:

 

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder