Talentontwikkeling

Groei voor medewerkers, team en organisaties

Als je talenten ontdekt, ontwikkelt en benut, leidt dat tot meer werkplezier én betere zorg. Je zet professionals namelijk in op wat ze goed kunnen én waar ze energie van krijgen. Maar hoe start je met talentwaarderend werken en zorg je dat het blijvend onderdeel wordt van de organisatiecultuur?

Inzicht in talent leidt tot een betere taakverdeling, prettigere samenwerking en is een vliegwiel voor organisatieontwikkeling. Talentontwikkeling is geen doel op zich, het draagt altijd bij aan de organisatiedoelstelling. Bij talentontwikkeling focus je op kwaliteiten die er al zijn en hoe je deze optimaal inzet. Daarnaast kun je kijken naar competenties die voor de organisatie ook belangrijk zijn maar minder sterk ontwikkeld.

Wat wilt u met talentontwikkeling in uw organisatie?

Als u talentontwikkeling duurzaam in uw organisatie wilt opnemen, gaan we samen met u aan de slag om talent inzichtelijk en inzetbaar te maken. Daarbij staat de organisatiedoelstelling voorop. Er zijn diverse mogelijkheden: we doen talentenscans, voeren ontwikkelgesprekken en we faciliteren teamontwikkelingssessies. Ook kunnen we met u de Talentexpeditie maken. Dit is een programma waarbij teams aan de slag gaan om zich talentwaarderend werken eigen te maken op basis van diverse beproefde methodieken.

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Koos van der Kleij.

 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder