Talentontwikkeling

Groei voor medewerkers, team en organisaties

Als je talenten ontdekt, ontwikkelt en benut, leidt dat tot meer werkplezier én betere zorg. Je zet professionals namelijk in op wat ze goed kunnen én waar ze energie van krijgen. Maar hoe start je met talentwaarderend werken en zorg je dat het blijvend onderdeel wordt van de organisatiecultuur?

Inzicht in talent leidt tot een betere taakverdeling, prettigere samenwerking en is een vliegwiel voor organisatieontwikkeling. Talentontwikkeling is geen doel op zich, het draagt altijd bij aan de organisatiedoelstelling. Bij talentontwikkeling focus je op kwaliteiten die er al zijn en hoe je deze optimaal inzet. Daarnaast kun je kijken naar competenties die voor de organisatie ook belangrijk zijn maar minder sterk ontwikkeld.

Wat wilt u met talentontwikkeling in uw organisatie?

Als u talentontwikkeling duurzaam in uw organisatie wilt opnemen, gaan we samen met u aan de slag om talent inzichtelijk en inzetbaar te maken. Daarbij staat de organisatiedoelstelling voorop. Er zijn diverse mogelijkheden: we doen talentenscans, voeren ontwikkelgesprekken en we faciliteren teamontwikkelingssessies. Ook kunnen we met u de Talentexpeditie maken. Dit is een programma waarbij teams aan de slag gaan om zich talentwaarderend werken eigen te maken op basis van diverse beproefde methodieken.

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Koos van der Kleij.

 

Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

Wij stuiten regelmatig op functies die al wel in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij praktijkvoorbeelden opgesteld. Nét gepubliceerd: de helpende plus!

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen