Teamontwikkeling

In je eentje verander je een organisatie niet. Niet als medewerker, en ook niet als manager. Teams hebben wel die veranderkracht en invloed op cultuur. Ze zijn de sleutel tot organisatieontwikkeling.

Zelfsturende teams

Er zijn verschillende transities die een stevigere positie vragen van teams binnen een organisatie. De eerste is de transitie naar zelforganisatie. Een andere belangrijke verschuiving is de benadering van organisaties als levende systemen, waarin teams elkaar vanuit hun eigen kracht versterken. Investeren in de positie en de ontwikkeling van teams is daarmee belangrijker geworden.

Ontwikkelingsgerichte benadering

De ontwikkelingsgerichte benadering is een methodiek voor teamontwikkeling. In een gestructureerde dialoog bespreken teamleden samen hun teamidentiteit, teamontwikkelthema’s en de spelregels waarmee zij ze samenwerken. Ze verbinden inzichten aan resultaatafspraken en bespreken hoe ze elkaars talenten inzetten, zodat ze zich als professionals én als team duurzaam kunnen ontwikkelen.

Wij kunnen hierbij ondersteunen met:

  • Feedback in Teamverband (FIT), waardoor teams het individueel functioneren in teams bespreekbaar leren maken en daarmee tegelijkertijd aan teamontwikkeling doen.
  • Teamscans, die inzicht geven in de teamidentiteit of de mate van zelfsturing.
  • Teamsessies waarin we, eventueel via Ontwikkelcirkels®, talenten leren waarderen en benutten binnen het team.
  • Teamtraining of teamcoaching, waarin we specifieke teamcompetenties ontwikkelen.

Heeft u een vraag over teamontwikkeling? Neem rechtstreeks contact op met Eveline Hadewegg Scheffer.

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder