Teamontwikkeling

In je eentje verander je een organisatie niet. Niet als medewerker, en ook niet als manager. Teams hebben wel die veranderkracht en invloed op cultuur. Ze zijn de sleutel tot organisatieontwikkeling.

Zelfsturende teams

Er zijn verschillende transities die een stevigere positie vragen van teams binnen een organisatie. De eerste is de transitie naar zelforganisatie. Een andere belangrijke verschuiving is de benadering van organisaties als levende systemen, waarin teams elkaar vanuit hun eigen kracht versterken. Investeren in de positie en de ontwikkeling van teams is daarmee belangrijker geworden.

Ontwikkelingsgerichte benadering

De ontwikkelingsgerichte benadering is een methodiek voor teamontwikkeling. In een gestructureerde dialoog bespreken teamleden samen hun teamidentiteit, teamontwikkelthema’s en de spelregels waarmee zij ze samenwerken. Ze verbinden inzichten aan resultaatafspraken en bespreken hoe ze elkaars talenten inzetten, zodat ze zich als professionals én als team duurzaam kunnen ontwikkelen.

Wij kunnen hierbij ondersteunen met:

  • Feedback in Teamverband (FIT), waardoor teams het individueel functioneren in teams bespreekbaar leren maken en daarmee tegelijkertijd aan teamontwikkeling doen.
  • Teamscans, die inzicht geven in de teamidentiteit of de mate van zelfsturing.
  • Teamsessies waarin we, eventueel via Ontwikkelcirkels®, talenten leren waarderen en benutten binnen het team.
  • Teamtraining of teamcoaching, waarin we specifieke teamcompetenties ontwikkelen.

Heeft u een vraag over teamontwikkeling? Neem rechtstreeks contact op met Barbara de Jong.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder