Tech Impact Scan in 10 stappen

Unieke methodiek

Om de impact van technologie op werk inzichtelijk te maken, heeft FWG Progressional People de Tech Impact Scan ontwikkeld. Wij beschikken over veel kennis van functies in de zorg. De afgelopen jaren is er gewerkt aan het digitaal ontsluiten van al die informatie. Van een grote hoeveelheid functiebeschrijvingen in geschreven tekst, is geïntegreerde, dynamische data gemaakt. Duizenden functies zijn naar een gemeenschappelijke set van taken vertaald. Bovendien zijn kennis en vaardigheden aan alle taken gekoppeld, en functies en taken zijn gekoppeld aan verwachte ontwikkelingen. Met behulp van deze tool kunnen we een Tech Impact Scan uitvoeren op een personeelsbestand van een zorgorganisatie of van een specifiek team.

De methodiek bestaat uit 10 stappen:

  1. Selectie van technologie
  2. Selectie van team/afdeling/functies
  3. Per functie de taken in beeld
  4. Check taken, toevoegen eventueel ontbrekende taken
  5. Hoeveel tijd per taak huidige situatie (normtijden)
  6. Beoordeling effect technologie op huidige taken voor de nieuwe situatie
  7. Toevoegen nieuwe taken door technologie
  8. Nieuwe normtijden bij de taken in de nieuwe situatie
  9. Doorrekenen van het effect op taken en analyse naar functies
  10. Nadenken over logische herverdeling taken in het team

Op basis van uw wensen en behoeften stellen we aan het begin van het project een aantal uitgangspunten vast. Aan u de keuze of u de Tech Impact Scan zo generiek mogelijk wilt laten uitvoeren, of wilt inzoomen op specifieke technologische veranderingen die (mogelijk) doorgevoerd gaan worden in uw organisatie. En of u uw gehele personeelsbestand hierbij wilt meenemen, of wilt inzoomen op één of meer specifieke teams, functies en/of cliëntgroepen. Wat ons betreft is alles mogelijk.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder