Tech Impact Scan

Wat is de invloed van technologie op functies en taken?

Technologie zal komende jaren grote impact hebben op de zorg. Maar nog onduidelijk is hoe het werk van zorgmedewerkers verandert door technologie. Er zullen taken verdwijnen en er zullen nieuwe taken bij komen. Maar welke functies precies veranderen, en om hoeveel werk het gaat, daar hebben zorgorganisaties vaak nog geen helder antwoord op. En juist deze vraag houdt veel organisaties bezig. Want met meer zicht op effecten van technologie op het werk, kun je als zorgorganisatie een toekomstbestendige personeelsplanning maken.

FWG Progressional People heeft een unieke methode ontwikkeld, de ‘Tech Impact Scan’. Hiermee kunnen we in kaart brengen hoe technologie het werken in uw organisatie, tot op functie- en taakniveau, verandert.

 

Tijdens de sneak preview krijgt u vrijblijvend van een van onze adviseurs een inkijkje in de Tech Impact Scan. Deze geeft uw organisatie antwoord op vragen als:

  • Welke taken gaan verdwijnen en welke taken veranderen er?
  • Welke nieuwe taken en werkzaamheden komen erbij?
    Over hoeveel werk (kwantitatief) hebben we het dan? En bij welke functies? Wat betekent dat voor (de verschillende) zorgprofessionals in termen van verandering in taken en formatie?
  • Welke kennis en vaardigheden hebben onze zorgprofessionals straks nodig? 
    Zijn dat vooral digitale vaardigheden? Of ook competenties zoals nieuwsgierigheid, reflectieve vermogens en flexibiliteit? Welke opleidingen, aanvullende scholing en/of (opleidings)strategie kunnen we daarvoor inzetten?
  • Hoe kan mijn organisatie met het huidige personeelsbestand anticiperen op zorgtechnologie? 
    Hoe is het nieuwe takenpalet het beste onder bestaande medewerkers te verdelen? Welke functies kunnen worden samengevoegd of opgesplitst? Zijn er wellicht nieuwe functies nodig om een logische en fijne verdeling van werk binnen teams te realiseren? En vanuit welke principes willen we het werk mét technologie organiseren?

De Tech Impact Scan is een unieke methodiek in 10 stappen.

 

Heeft u interesse in een tech impact scan?

Hoe verandert technologie het werken in úw organisatie? Wij komen u graag meer vertellen over deze methodiek, eventueel voorafgegaan door een inspiratiesessie over ontwikkelingen in de zorg, technologie en hoe technologie het werken beïnvloedt.

Weet u welke technologie beschikbaar is voor uw zorgproces en/of doelgroep? Op aanvraag kan FWG hier ook onderzoek naar doen.

Voor meer informatie en ondersteuning kunt u contact opnemen met het FWG Servicepunt via 030-2669 400 of direct met senior adviseur Onno Verbaas.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder