Terugblik Dag van het respect voor de zorg

04/02/2021

‘Het was een superinspirerende ochtend! Dit ga ik delen!’

Om kwart voor negen ’s ochtends stroomt de chat van de show vol. Terwijl de band speelt, begroeten mensen uit het hele land elkaar. ‘Goedemorgen! Het VSB vanuit het Elkerliekziekenhuis is aanwezig!’ ‘Goedemorgen! De verpleegkundige Adviesraad van het Gelreziekenhuis heeft er zin in!’ ‘Siza komt ook meegenieten!’

Wervelend programma
De deelnemers buitelen een wervelende ochtend in. Met bijdragen van Hugo de Jonge, Diederik Gommers, Daniëlle Braun, Guido Weijers, en verschillende professionals in de zorg. Én met live-verbindingen met zorgorganisaties in het hele land. Allemaal gepresenteerd door Sabine Uitslag, Chief Inspiration Officer bij FWG Progressional People.

Het is een bijzondere editie van een evenement dat inmiddels staat als een huis: de jaarlijkse Dag van het werkplezier in de zorg. Niet in het AFAS Theater dit keer, maar online en met nadruk op respect voor wat zorgprofessionals in het afgelopen jaar gedaan hebben. En dat wordt gewaardeerd: ‘Een mooi nieuw begin, na al het afschuwelijke nieuws’, schrijft een deelnemer in de chat.

Het draait om aandacht
De rode lijn in het programma is aandacht. Voor jezelf, voor elkaar en voor je patiënten of cliënten. Er is een meedoe-oefening van de fysiotherapeuten van het Beweegbedrijf, en een oproep van Diederik Gommers: ‘Zorg voor een goede werk-privébalans, reflecteer op wat je echt leuk vindt, en klaag niet, maar verenig je en los op wat niet goed gaat.’ In dat laatste is de sector heel goed, stelt Greet Prins, bestuurder van Philadelphia, en juryvoorzitter van de Nationale HR Zorg Award. ‘Wat opvalt in de inzendingen is de enorme creativiteit, het enthousiasme en energie, óver de grenzen van je afdeling of organisatie. Je zoekt elkaar op in het belang van de cliënt of patiënt.’

De hele zorgsector leverde in dit coronajaar een bijzondere prestatie. Vandaar dat alle 40 inzenders dit jaar winnaar zijn van de Nationale HR Zorg Award. Van kleine eenvoudige ideeën met een groot effect, tot  grootschalige projecten. Ze komen uit verschillende sectoren: GGZ, thuiszorg, ouderenzorg, fysio, GGD, ziekenhuizen, gehandicaptenzorg, mantelzorg, revalidatie, eerstelijns, verslavingszorg en kraamzorg. En ze zijn gericht op vitaliteit van medewerkers, extra menskracht, of bijvoorbeeld nieuwe samenwerkingsvormen. Allemaal maakten ze de moeilijke tijd een beetje lichter en plezieriger.

Emotioneel moment
Via zoom komen alle winnaars in beeld. Bij iedereen op tafel staat een grote doos die de winnaars tegelijk openmaken. De inhoud: ballonnen én de award. Er is confetti en muziek, en de chat die weer enthousiast meedoet: ‘Emotioneel moment’ laat iemand achter. En een ander: ‘Wat leuk die ballonnen! Gefeliciteerd allemaal! Heel leuk gedaan met de mogelijkheden die er wél zijn in deze tijd.’

Tijdens de dag blijkt dat online ook extra mogelijkheden biedt. Meer dan 3000 (!) deelnemers van verschillende organisaties die elkaar tijdens andere edities misschien niet opzochten, weten elkaar nu feilloos te vinden. In de chat worden tips en ideeën uitgewisseld, en links gedeeld. ‘Dit smaakt naar meer! Dank!’, sluit iemand de dag in de chat af. Een andere deelnemer: ‘Dank jullie wel iedereen die hieraan meewerkte en vooral een heel groot dankjewel voor jullie allemaal, dat je je elke dag in de zorg inzet, je wordt gezien!’ En net als eerdere edities, zorgt ook deze ochtend weer voor inspiratie: ‘Super inspirerende ochtend gehad en ga de informatie zeker delen met mijn collega’s!’

 

Volgend jaar vindt de Dag van het werkplezier in de zorg plaats op dinsdag 25 januari 2022.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder