Organisatieontwikkeling

Organisaties zijn continu in beweging. Ze veranderen, werken samen, lopen vast, stabiliseren en innoveren. Organisatieontwikkeling is daarom niet statisch, maar dynamisch. Niet eendimensionaal, maar multidimensionaal.

Duurzame organisatieontwikkeling

Organisaties zijn ingenieuze systemen waarin mensen met elkaar creëren, groeien, vernieuwen. Niet in grote groepen, maar in kleine teams. Niet vanuit hiërarchische structuren en een top-downbenadering, maar door menselijke interactie. Organisatieontwikkeling gaat daarom over een ontwikkelingsgerichte dialoog, talentwaarderend werken en een lerende organisatie. Het vraagt van organisaties om niet op de korte termijn te handelen op basis van wat slim lijkt, maar wat op lange termijn wijs is.

Adviseren vanuit de dialoog

Het lastige van veranderen is dat je zelf niet altijd ziet waar je bent of wat je doet. Daarom vervullen we vanuit FWG Progressional People vaak de rol van spiegel of sparringpartner. We zetten de spotlights op elementen die de organisatie belemmeren of juist vleugels geven. Van daaruit adviseren we over of initiëren we organisatie-, team- en/of talentontwikkeling. Om een impressie te geven van de ontwikkeltrajecten:

  • Transitie naar zelforganisatie, met aandacht voor de ontwikkeling van leidinggevenden, teams en talenten binnen teams.
  • Transformatie naar Semco Style, vanuit inspiratiesessies, organisatieanalyse en geleidelijke implementatie.
  • Competentievraagstukken, waarbij we onderzoeken welke competenties de organisatie nodig heeft en in welke mate medewerkers deze in huis hebben.
  • Strategische personeelsplanning, met aandacht voor functies van de toekomst en loopbaanpaden die ruimte geven aan talent.
  • Cultuurtrajecten, die starten vanuit de dialoog met cliënten, medewerkers en samenwerkingspartners.

Toolbox en samenwerkingspartners

Een standaardaanbod hebben we niet, wel een schat aan ervaring. We starten met een dialoog en putten vervolgens uit de kennis van onze adviseurs en een toolbox vol succesvol gebleken interventies. Daarnaast zijn we trots op onze samenwerking met toonaangevende spelers in mensgerichte organisatieontwikkeling (Planetree), ontwikkelingsgerichte team- en organisatieontwikkeling (Rudy Vandamme) en talentwaarderend werken (Paul ’t Mannetje).

Heb je een vraag over de transitie in jouw organisatie? Neem dan contact op met Eveline Hadewegg Scheffer.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 2

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder