Trends in de zorg

Welke ontwikkelingen zien we?

Meebewegen met veranderingen kan alleen als je weet wat er speelt. Daarom doen we vanuit onze afdeling R&D doorlopend onderzoek naar trends in de zorg en delen we onze kennis in diverse publicaties.

Behoefte aan betekenisgeving

HR-professionals kiezen steeds vaker het perspectief van de cliënt, schreven we in onze HR Trendmonitor van eind 2016. HR-managers toetsen interne beslissingen aan het klantdenken en stellen de vraag: ‘wat heeft de cliënt hieraan?’ Voor dit rapport vertelden 38 innovatieve HR-managers uit de zorg afgelopen jaar welke ontwikkelingen hen bezighouden en welke trends in de zorg zij zien.

Trends in de zorg vertalen naar organisaties en functies

Anticiperen op trends in de zorg vraagt verder onderzoek en het vertalen van ontwikkelingen naar de dagelijkse zorgpraktijk. Samen met de ziekenhuisbranche vormen we bijvoorbeeld 60 functies van de toekomst. En in de kraamzorg draaien we de eerste pilots met onze nieuwe Matchmaker Zorg, voor de juiste match tussen cliënt en medewerker. Ook hebben we in opdracht onderzoek gedaan naar de ondersteuning van verzorgenden in de transitie van de zorg. Kortom, hoe verandert een bepaalde functie door nieuwe trends en welke stappen kunt of moet u nu al zetten om in te kunnen spelen op de toekomst? Lees ook meer over functies van de toekomst.

Wilt u meer weten over onze onderzoeksafdeling en onze publicaties? Of samen een onderzoeks- of ontwikkelproject opstarten? Neem contact op met de afdeling R&D via 030-2669 400.