Werkplezier in de zorg

Wij geloven in de kracht van werkplezier

Noem het werkplezier, noem het werkgeluk, of aantrekkelijk werkgeverschap: aandacht voor medewerkers is cruciaal. Om ze te behouden, om hun veerkracht en weerbaarheid te versterken en voor het vergroten van de aantrekkingskracht van uw organisatie op nieuwe medewerkers.

De zorg voor mensen

FWG Progressional People biedt ondersteuning voor HR, leidinggevenden, teams en individuele medewerkers. We dragen bij aan het beter benutten en ontwikkelen van hun capaciteiten, kwaliteiten en talenten. Zodat zij op de juiste plek zitten, vanuit passie en vakmanschap kunnen werken, zich persoonlijk en op teamniveau kunnen ontwikkelen en zo met (meer) plezier behouden blijven voor uw organisatie. Lees meer over de zorg voor mensen >

Workshops werkplezier

Wat ons betreft is ‘werkplezier’ geen kookboek met recepten: zo maak je werkplezier. Maar er zijn wel diverse elementen die bijdragen aan werkplezier. Zo ervaren we werkplezier door zingeving, autonomie, samenwerking en vakmanschap. Werk aan (een van) die elementen, dan werk je aan werkplezier en werkgeluk.

Nationale HR Zorg Award

In 2017 reikte juryvoorzitter Greet Prins namens FWG Progressional People de allereerste Nationale HR Zorg Award uit aan het beste idee voor meer werkplezier. Lees meer over de HR Zorg Award >

Inspiratiecases werkplezier

Inmiddels hebben we, door het uitreiken van de Nationale HR Zorg Award, een groot aantal werkplezier-cases verzameld. Laat u inspireren door alle goede voorbeelden die er zijn in de zorg. Bekijk de cases >

Dag van het werkplezier in de zorg

Wij hebben de laatste dinsdag van januari uitgeroepen tot ‘Dag van het werkplezier in de zorg’. Een dag om het werkplezier van u en uw medewerkers extra onder de aandacht te brengen. Lees meer over de Dag van het werkplezier in de zorg >

De beweging werkplezier in de zorg

FWG Progressional People is initiatiefnemer van de beweging Werkplezier in de zorg. Dé beweging om het werkplezier van medewerkers in de zorg te vergroten en de kwaliteit van dienstverlening aan cliënten en patiënten verder te verbeteren. Met de beweging willen we een positieve impuls geven aan het imago en de arbeidsmarktpositie van de zorg in Nederland. Mensen die in de zorg werken zijn gepassioneerd en toegewijd. In hun dagelijkse werk worden zij echter te vaak afgedreven van waar hun vak echt over gaat: de cliënt. Ten opzichte van andere sectoren is de werkstress maar ook het aantal regels en protocollen in de zorg hoog. Dit komt het imago van de zorg als werkgever niet ten goede. En dat terwijl het aantal vacatures alleen maar toeneemt én het zorgvak bovendien vooral heel mooi is! Met de werkplezier beweging belichten we de mooie kanten van het vak. We laten zien waar organisaties ruimte maken voor autonomie en vakmanschap met als doel te inspireren. Zo dragen we bij om de zorg weer aantrekkelijker te maken. Niet alleen voor huidige maar ook voor toekomstige zorgprofessionals! De stuwende kracht achter de beweging is Sabine Uitslag.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder