FWG Trendrapport 2017

'De zorg, ongelijk voor iedereen'

In één keer op de hoogte van toonaangevende ontwikkelingen in de zorg? In het FWG Trendrapport ‘De zorg, ongelijk voor iedereen’, beschrijven we vijf opvallende bewegingen in de sector, met als gemene deler: zorg die steeds meer maatwerk is, die zich richt op wat voor de unieke persoon de beste uitkomst is. Daarbij groeit de overtuiging dat het systeem niet langer leidend is, en zeker niet belemmerend mag zijn bij het bieden van goede zorg. Grenzen tussen organisaties, branches en lijnen vervagen: er wordt volop ‘ontschot’ en ook financiële structuren zijn niet meer heilig. De gezondheidszorg verbreedt en raakt steeds meer aan welzijn en volksgezondheid. Tegelijkertijd komt de zorg naar voren als sterk innovatieve sector, volop in ontwikkeling.

Het trendrapport schetst verder mooie voorbeelden van nieuwe technologie, gaat in op ‘empathisch wonen’ en neemt u mee in de toekomst van werk. In vijf hoofdstukken zetten we de belangrijkste trends uiteen:

Alles is gezondheid

Grenzen aan de eigen keuze

Waarden als verdienmodel

Een huis als mantelzorger

Vliegende verzorgers

 

Extra: trendsessies en digitaal dossier

Wat betekenen de trends concreet voor de branche waarin u werkzaam bent? In vijf verschillende trendsessies zetten we uiteen hoe de trends uit het rapport uw branche raken, zodat u de vertaalslag kan maken naar uw organisatie. U kunt zich via onderstaande button aanmelden voor een of meerdere sessies. Het maximaal aantal deelnemers is 25, dus meld u snel aan!

 

#Zorgtrend

Daarnaast lanceren we dit jaar het digitaal dossier #Zorgtrend: een online overzicht van alle trends uit het trendrapport met een cijfermatige onderbouwing. U vindt het dossier op www.zorgtrend.nl.

eerdere edities van het FWG Trendrapport

We geven het FWG Trendrapport al sinds 2009 uit. Eerdere edities zijn uiteraard ook nog in te zien en te downloaden.

Naar FWG Trendrapport 2015: ‘De zorg ontregelt’

Naar FWG Trendrapporten van 2014 en eerder