Update werkplezier app: meelopen op de werkvloer

22/07/2019

Er is weer een nieuwe stap gezet, op weg naar implementatie van een werkplezier app bij de Saxenburgh Groep. De afgelopen weken zijn FWG Progressional People en IT-partner Trivento de werkvloer opgegaan.

De medewerker centraal
Tijdens meeloopdagen op diverse afdelingen hebben we kennis opgedaan van de dagelijkse praktijk in de ouderenzorg en ziekenhuiszorg. Doel van de app (of andersoortige tool als dat beter zou zijn) is namelijk dat deze laagdrempelig is en met gemak door elke medewerker op de werkvloer te gebruiken.

Het was mooi om het enthousiasme en de drive van medewerkers van zo dichtbij mee te maken. We constateerden een hoge mate van werkplezier, maar zeker ook ruimte voor verbetering. De ideeën die zijn voortgekomen uit de werkplezier workshop in mei, zijn nu door observatie en gesprekken met medewerkers verder uitgediept, verfijnd en getoetst. Daarbij ontstonden zelfs ook hele nieuwe inzichten.

Toewerken naar 1e oplevering
In snel tempo werken we nu toe naar een eerste oplevering die door medewerkers van Saxenburgh getest kan worden. Voor de realisatie wordt dan ook de methode ‘Rapid’ gebruikt. De Rapid-methode combineert ‘design thinking’ en ‘agile scrum’. Met deze aanpak willen we de medewerker een centrale plek geven in het bedenken, ontwikkelen en lanceren van de werkplezier tracker app.

De eerste versie wordt naar verwachting eind augustus bij Saxenburgh getest. Vervolgens zal de app medio september worden gelanceerd bij onze Chief Happiness Officers community, op 1 oktober tijdens het HR-event en vervolgens ook beschikbaar worden gesteld voor andere zorgorganisaties.

Themabijeenkomst Sweet Sixty

Hoe praat u met uw 60+ medewerkers over langer doorwerken? In 2010 stopten we gemiddeld nog met werken op 62,5 jaar, in 2017 was dat al op 64,5 jaar. Langer doorwerken is een feit, maar hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers van 60 jaar en ouder met plezier, vitaal en productief blijven werken?

Meer informatie

FWG Deep Dive Sessies

Speciaal voor onze abonnementhouders organiseren we in oktober de ‘FWG Deep Dive Sessies’, waarin we u graag persoonlijk meer vertellen over de ontwikkelingen en wijzigingen. En we besteden aandacht aan de impact van technologische ontwikkelingen op het werken in de zorg en, specifiek, op functies.

Lees verder

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder