Update werkplezier app: meelopen op de werkvloer

22/07/2019

Er is weer een nieuwe stap gezet, op weg naar implementatie van een werkplezier app bij de Saxenburgh Groep. De afgelopen weken zijn FWG Progressional People en IT-partner Trivento de werkvloer opgegaan.

De medewerker centraal
Tijdens meeloopdagen op diverse afdelingen hebben we kennis opgedaan van de dagelijkse praktijk in de ouderenzorg en ziekenhuiszorg. Doel van de app (of andersoortige tool als dat beter zou zijn) is namelijk dat deze laagdrempelig is en met gemak door elke medewerker op de werkvloer te gebruiken.

Het was mooi om het enthousiasme en de drive van medewerkers van zo dichtbij mee te maken. We constateerden een hoge mate van werkplezier, maar zeker ook ruimte voor verbetering. De ideeën die zijn voortgekomen uit de werkplezier workshop in mei, zijn nu door observatie en gesprekken met medewerkers verder uitgediept, verfijnd en getoetst. Daarbij ontstonden zelfs ook hele nieuwe inzichten.

Toewerken naar 1e oplevering
In snel tempo werken we nu toe naar een eerste oplevering die door medewerkers van Saxenburgh getest kan worden. Voor de realisatie wordt dan ook de methode ‘Rapid’ gebruikt. De Rapid-methode combineert ‘design thinking’ en ‘agile scrum’. Met deze aanpak willen we de medewerker een centrale plek geven in het bedenken, ontwikkelen en lanceren van de werkplezier tracker app.

De eerste versie wordt naar verwachting eind augustus bij Saxenburgh getest. Vervolgens zal de app medio september worden gelanceerd bij onze Chief Happiness Officers community, op 1 oktober tijdens het HR-event en vervolgens ook beschikbaar worden gesteld voor andere zorgorganisaties.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder