Update werkplezier app: meelopen op de werkvloer

22/07/2019

Er is weer een nieuwe stap gezet, op weg naar implementatie van een werkplezier app bij de Saxenburgh Groep. De afgelopen weken zijn FWG Progressional People en IT-partner Trivento de werkvloer opgegaan.

De medewerker centraal
Tijdens meeloopdagen op diverse afdelingen hebben we kennis opgedaan van de dagelijkse praktijk in de ouderenzorg en ziekenhuiszorg. Doel van de app (of andersoortige tool als dat beter zou zijn) is namelijk dat deze laagdrempelig is en met gemak door elke medewerker op de werkvloer te gebruiken.

Het was mooi om het enthousiasme en de drive van medewerkers van zo dichtbij mee te maken. We constateerden een hoge mate van werkplezier, maar zeker ook ruimte voor verbetering. De ideeën die zijn voortgekomen uit de werkplezier workshop in mei, zijn nu door observatie en gesprekken met medewerkers verder uitgediept, verfijnd en getoetst. Daarbij ontstonden zelfs ook hele nieuwe inzichten.

Toewerken naar 1e oplevering
In snel tempo werken we nu toe naar een eerste oplevering die door medewerkers van Saxenburgh getest kan worden. Voor de realisatie wordt dan ook de methode ‘Rapid’ gebruikt. De Rapid-methode combineert ‘design thinking’ en ‘agile scrum’. Met deze aanpak willen we de medewerker een centrale plek geven in het bedenken, ontwikkelen en lanceren van de werkplezier tracker app.

De eerste versie wordt naar verwachting eind augustus bij Saxenburgh getest. Vervolgens zal de app medio september worden gelanceerd bij onze Chief Happiness Officers community, op 1 oktober tijdens het HR-event en vervolgens ook beschikbaar worden gesteld voor andere zorgorganisaties.

Word een 'Master of SPP'!

Breng in één dag uw bagage over SPP op hoog niveau. Krijg een inkijkje in de mindset van een bestuurder, toezichthouder, rekenmeester, onderzoeker en beleidsmaker. Zo kunt u terug in uw organisatie de waarde van SPP aan uw eigen stakeholders beter overbrengen.

Aanmelden

De nieuwe 'Wetenswaardig' is uit!

Wetenswaardig is het relatiemagazine van FWG, dat we twee keer per jaar uitgeven. Hierin leest u nieuws, best practices bij klanten en achtergronden bij onze dienstverlening. In deze editie o.a. het verhaal van Paul Raaijmakers, Chief Happiness Officer bij St. Anna Zorggroep.

Lees verder

Hét HR-event voor de zorg

Wat maakt een organisatie aantrekkelijk om voor te werken? In de ‘war for talent’ gaat veel aandacht uit naar het werven van nieuwe mensen. Minstens zo belangrijk als het aantrekken van mensen is het behoud! Toporganisaties vertellen over wat zíj doen in het kader van magnetisch werkgeverschap.

Lees verder