UWV Factsheet Zorg 2019 met bijdrage van FWG

11/03/2019

UWV publiceerde onlangs een nieuwe factsheet over de (tekorten in de) zorg. Het aantal vacatures blijft stijgen, naar verwachting in 2019 naar ruim 140.000, en het aandeel moeilijk vervulbare vacatures neemt toe.

De Factsheet Zorg geeft een compleet beeld van de cijfers, gaat in op de gevolgen van deze arbeidsmarktproblematiek en schetst oplossingen en ontwikkelingen. FWG leverde een belangrijke bijdrage aan de publicatie. Niet alleen gebruikte UWV de HR Trendmonitor Zorg als bron, ook leverde FWG input over het verschil in taken van een verpleegkundige en regieverpleegkundige (pag. 7). Daarnaast wordt in de factsheet de samenwerking van FWG met Randstad genoemd, over het opleiden van ‘medewerkers van de toekomst’ (pag. 8).

Innovatiekracht het grootst in de zorgsector

De innovatiekracht van zorgorganisaties is zeer groot ten opzichte van topsectoren zoals energie, chemie, transport en tuinbouw. Dit blijkt uit de FWG Monitor Innovatiekracht, een nieuw onderzoek van FWG in samenwerking met MarktMonitor en Human Insight onder 93 zorgbestuurders.

Lees verder

Themabijeenkomst 'Tech en werk'

Technologie zal de komende jaren grote impact hebben op de zorg. Maar wat zijn die trends en ontwikkelingen precies? Welke vormen van technologie zijn er? En wat voor effect hebben die op functies, taken, werkprocessen in uw organisatie? Laat u op 7 oktober inspireren door voorbeelden uit de praktijk.

Aanmelden

Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

Op 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community. Zo’n 100 mensen uit ruim 80 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Lees verder