UWV Factsheet Zorg 2019 met bijdrage van FWG

11/03/2019

UWV publiceerde onlangs een nieuwe factsheet over de (tekorten in de) zorg. Het aantal vacatures blijft stijgen, naar verwachting in 2019 naar ruim 140.000, en het aandeel moeilijk vervulbare vacatures neemt toe.

De Factsheet Zorg geeft een compleet beeld van de cijfers, gaat in op de gevolgen van deze arbeidsmarktproblematiek en schetst oplossingen en ontwikkelingen. FWG leverde een belangrijke bijdrage aan de publicatie. Niet alleen gebruikte UWV de HR Trendmonitor Zorg als bron, ook leverde FWG input over het verschil in taken van een verpleegkundige en regieverpleegkundige (pag. 7). Daarnaast wordt in de factsheet de samenwerking van FWG met Randstad genoemd, over het opleiden van ‘medewerkers van de toekomst’ (pag. 8).

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder