UWV Factsheet Zorg 2019 met bijdrage van FWG

11/03/2019

UWV publiceerde onlangs een nieuwe factsheet over de (tekorten in de) zorg. Het aantal vacatures blijft stijgen, naar verwachting in 2019 naar ruim 140.000, en het aandeel moeilijk vervulbare vacatures neemt toe.

De Factsheet Zorg geeft een compleet beeld van de cijfers, gaat in op de gevolgen van deze arbeidsmarktproblematiek en schetst oplossingen en ontwikkelingen. FWG leverde een belangrijke bijdrage aan de publicatie. Niet alleen gebruikte UWV de HR Trendmonitor Zorg als bron, ook leverde FWG input over het verschil in taken van een verpleegkundige en regieverpleegkundige (pag. 7). Daarnaast wordt in de factsheet de samenwerking van FWG met Randstad genoemd, over het opleiden van ‘medewerkers van de toekomst’ (pag. 8).

Innovatiekracht het grootst in de zorgsector

De innovatiekracht van zorgorganisaties is zeer groot ten opzichte van topsectoren zoals energie, chemie, transport en tuinbouw. Dit blijkt uit de FWG Monitor Innovatiekracht, een nieuw onderzoek van FWG in samenwerking met MarktMonitor en Human Insight onder 93 zorgbestuurders.

Lees verder

Nieuw praktijkvoorbeeld: medewerker robotica

De medewerker robotica, loopt die al rond in uw zorgorganisatie? Deze functie is nog niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen. Maar wij hebben al wel een functiebeschrijving voor u gemaakt, handig om te gebruiken!

Bekijk het praktijkvoorbeeld

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze dienstverlening en de ontwikkelingen in de zorg? Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Aanmelden