Een veerkrachtig team

Onze visie

Veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Veerkracht gaat niet alleen over “terugveren” maar ook om doorgroeivermogen.

Een veerkrachtig team is een team dat:

  • Elkaars talenten kent
  • Elkaars energiebronnen en -lekken kent
  • Een gezonde balans heeft tussen belasting en belastbaarheid
  • Weerbaar is tegen stressfactoren
  • Krachtig reageert op verandering/crisis
  • Elkaar ondersteunt in het behoud van veerkracht en balans
  • Verantwoordelijkheid neemt voor zaken binnen de eigen invloedssfeer, en zaken daarbuiten kan loslaten, begrenzen, aanvaarden en accepteren

Een veerkrachtig team heeft, kortom, het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag en dit om te buigen naar positieve verandering.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder