Veerkrachtanalyse

Inzicht in de emotionele balans

De Veerkrachtanalyse geeft inzicht in de huidige emotionele balans van uw mensen.

Uw teamleden vullen de vragenlijst ‘Veerkracht en groei’ in, waarvan de uitkomsten een goede opening vormen voor het gesprek over hun actuele emotionele balans. De resultaten geven inzicht in het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag, en het vermogen om door negatieve gebeurtenissen in het leven te groeien als mens.
In het gesprek besteden we aandacht aan hoe iemand de afgelopen periode heeft beleefd, waar hij of zij spanning van ervaren heeft en hoe hij of zij daar mee omgegaan is. We kijken ook naar wat er – misschien wel verrassend – goed ging: nieuwe krachten en talenten, individueel en binnen het team, die naar voren zijn gekomen.

We brengen de persoonlijke balans in beeld als startpunt voor een duurzaam herstel en energieke samenwerking waarbij we niet insteken op ‘damagecontrol’ maar waarbij ook de vruchten van deze indringende periode kunnen worden geplukt.

Teamoverzicht

Daarnaast krijgt u als leidinggevende een overall inzicht in de veerkracht van het team als geheel.  Wij lichten deze aan u toe en adviseren over eventuele vervolgstappen.

Neem voor meer informatie contact op met Liesbeth Heuts, senior adviseur en psycholoog bij FWG Progressional People via 030-2669 463 of lheuts@fwg.nl of met Barbara de Jong, eveneens senior adviseur en psycholoog bij FWG Progressional People via 030-2669 429 of bdejong@fwg.nl.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

Met ruim 10 jaar ervaring in het doen van trendonderzoek in de zorg hebben we een krachtige basis om de huidige triggers, trends en ontwikkelingen te duiden. Hiermee willen we inzicht geven in deze ontwikkelingen zodat zorgorganisaties hierop kunnen anticiperen. Daarom publiceren we dit jaar een reeks essays over de belangrijkste ontwikkelingen, met als eerste thema: ‘Onder druk wordt alles vloeibaar. Hoe willen we dat het stolt?’

DOWNLOAD ESSAY #1

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder