Nieuw: voorbeeldfunctiebeschrijving Digicoach

28/05/2021

Steeds meer zorgorganisaties hebben een digicoach in huis. Zij leven met veel vragen over de formele invulling, zoals: welke competenties moet een digicoach precies hebben, in welke functiegroep moet hij worden ingedeeld en maak je van de digicoach een rol of een functie? In de praktijk zetten zorgorganisaties een digicoach op verschillende manieren in. Om meer eenduidigheid te creëren presenteert Stichting FWG, in samenwerking met de coalitie Digivaardig in de zorg, nu een voorbeeldfunctiebeschrijving Digicoach.

Deze voorbeeldbeschrijving vindt u in uw klantportaal onder ‘Functies beschrijven’. Of download hem direct:

 

Subsidie training tot digicoach

“Er zijn inmiddels duizenden digicoaches opgeleid”, vertelt Suzanne Verheijden, programmamanager Digitale Vaardigheden. “Daar heeft de subsidieregeling van ZonMw, waarmee een zorgorganisatie financiële ondersteuning krijgt om digicoaches op te leiden, een grote bijdrage aan geleverd.”

Op 1 juni om 14.00 uur start de derde en laatste ronde van de subsidieregeling. Zorgorganisaties kunnen vanaf dat moment (volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’) een voucher aanvragen om maximaal vier medewerkers te laten trainen tot digicoach.

 

Geen FWG-functie

Bij de meeste zorgorganisaties wordt de digicoach nu ingezet als rol, naast de eigen functie. Daarom is de digicoach (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen. Toch maken steeds meer organisaties er een volwaardige functie van. De coalitie Digivaardig in de zorg had al een competentieprofiel van een digicoach. Vanwege de explosieve groei aan digicoaches, en de inmiddels brede kennis en ervaring over het inzetten van die rol, was het hoog tijd deze te actualiseren. De nieuwe voorbeeldbeschrijving vervangt het oude competentieprofiel.

Praktische hulpmiddelen

Het is het tweede ‘product’ dat FWG en de coalitie Digivaardig in de zorg samen opleveren. Eind april presenteerden wij al een praktisch overzicht met 400 digitale vaardigheden en vier voorbeeldfunctieprofielen waarin digivaardigheden zijn opgenomen. Hiermee kunnen werkgevers concreet het gesprek aangaan met medewerkers over de digitale vaardigheden die ze minimaal moeten beheersen of ontwikkelen voor hun functie. Alle documenten zijn opgesteld in samenwerking met zorgprofessionals in de praktijk.

Meer informatie

Zorgorganisaties die meer willen weten over het digivaardig maken van hun medewerkers kunnen terecht bij de coalitie Digivaardig in de zorg via info@digivaardigindezorg.nl. Voor specifieke vragen over de voorbeeldfunctiebeschrijving Digicoach kan rechtstreeks contact worden opgenomen met het FWG Servicepunt via servicepunt@fwg.nl.

Op 22 juni organiseert de coalitie in samenwerking met FWG een webinar over dit onderwerp. 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder