Wat is de invloed van kwaliteitssystemen op functiebeschrijvingen? (themabijeenkomst 20 sept.)

04/09/2018

De complexiteit in de zorg neemt toe en daarmee ook de noodzaak om kwaliteit en veiligheid te borgen. Welke invloed heeft een kwaliteitssysteem op uw functiebeschrijvingen? We verwelkomen u graag tijdens de themabijeenkomst op 20 september.

Met de komst van kwaliteitssystemen als alternatief voor accreditatie* van ziekenhuizen, neemt de rol van medewerkers in een kwaliteitssysteem toe; zonder tevreden medewerker geen tevreden patiënt. Dit hangt samen met incident-gestuurde kwaliteitsverbetering en het meer patiënt- en flowgericht zijn van bijvoorbeeld kwaliteitssysteem JCI. Deze aandacht voor de individuele medewerker sluit ook aan bij actuele thema’s zoals professionele autonomie, zelfsturing, feedback en verzuimpreventie.

Tijdens de themabijeenkomst ‘De invloed van kwaliteitssystemen op functiebeschrijvingen’ geven wij u meer informatie rondom deze thema’s. Tevens zullen we aangeven welke ondersteuning we kunnen bieden bij een eventuele voorbereiding van een accreditatie.

Programma

  • Kwaliteitszorg en functiehuis in toekomstperspectief
  • Zorgorganisatie van de toekomst (Xelf)
  • De impact van kwaliteitssystemen op functiebeschrijvingen
  • Het dynamische functiehuis en kwaliteitsvolle zorg

Innovatiekracht het grootst in de zorgsector

De innovatiekracht van zorgorganisaties is zeer groot ten opzichte van topsectoren zoals energie, chemie, transport en tuinbouw. Dit blijkt uit de FWG Monitor Innovatiekracht, een nieuw onderzoek van FWG in samenwerking met MarktMonitor en Human Insight onder 93 zorgbestuurders.

Lees verder

Nieuw praktijkvoorbeeld: medewerker robotica

De medewerker robotica, loopt die al rond in uw zorgorganisatie? Deze functie is nog niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen. Maar wij hebben al wel een functiebeschrijving voor u gemaakt, handig om te gebruiken!

Bekijk het praktijkvoorbeeld

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze dienstverlening en de ontwikkelingen in de zorg? Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Aanmelden