Weerbaarheidmodel van L&D Support

De mate van veerkracht inzichtelijk maken

Om de mate van veerkracht inzichtelijk te maken, gebruiken we het Weerbaarheidmodel van L&D Support. Dit model meet de mate van veerkracht aan de hand van een combinatie van de factoren: persoonlijke stressbronnen, regie over het eigen leven, mate van spanning en stress, en energieverdeling.

In de diepste laag van het model zitten karaktertrekken die een extra risico vormen voor het krijgen van stress: bronnen. In de volgende laag wordt gekeken naar je gevoel van regie over je eigen leven: naarmate je meer denkt invloed te hebben op wat er om je heen gebeurt, zal je over het algemeen beter in staat zijn met stressfactoren om te gaan. Ben je echter geneigd te denken dat dingen je overkomen zonder dat je daar invloed op hebt, dan ben je vatbaarder voor stress en spanning. Om dat aan te geven wordt in de volgende laag gekeken naar hoeveel spanning en stress je ervaart. Als je veel spanning ervaart dan is de vraag hoe je ermee omgaat. Iemand met een hoge veerkracht kan flexibel omgaan met stress, tegenslagen en frustraties. De buitenste laag toont de gevolgen van de manier waarop je met deze spanning en stress omgaat, namelijk: wat betekent het voor je energieverdeling?

Naarmate je minder weerbaar bent, zal je energieverdeling minder productief zijn: je bent meer energie ‘kwijt’ aan belemmeringen en frustraties en hebt onvoldoende energie om je te richten op wat je kunt en wil. Hieruit kan worden afgeleid hoeveel risico je momenteel loopt om een burn-out te krijgen.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

Met ruim 10 jaar ervaring in het doen van trendonderzoek in de zorg hebben we een krachtige basis om de huidige triggers, trends en ontwikkelingen te duiden. Hiermee willen we inzicht geven in deze ontwikkelingen zodat zorgorganisaties hierop kunnen anticiperen. Daarom publiceren we dit jaar een reeks essays over de belangrijkste ontwikkelingen, met als eerste thema: ‘Onder druk wordt alles vloeibaar. Hoe willen we dat het stolt?’

DOWNLOAD ESSAY #1

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder