Welke rol heeft u als HR-manager?

11/06/2019

Doe mee met ons onderzoek!

Elke HR-manager kent het model van Ulrich, waarin hij vier rollen voor HR onderscheidt. Na het onderzoek voor de HR Trendmonitor Zorg eind 2018, bleven de FWG-onderzoekers achter met een aantal vragen, onder andere over de rol die HR-managers in de zorg hebben. Daarom is FWG onlangs een verdiepend HR-onderzoek gestart, in samenwerking met Tilburg University én Dave Ulrich. Doet u ook mee?

Wat levert het onderzoek (u) op?
Het onderzoek is bedoeld voor HR-managers in de zorg. Als u meedoet dan betekent dit concreet dat u een vragenlijst invult, wat u slechts 20 minuten kost.

Na deelname weet u welke rol van het bekende model van Ulrich het meeste past bij uw huidige rolinvulling. Is dat de HR-businesspartner, administratieve expert, werknemer-kampioen of verandermanager? Naast deze persoonlijke terugkoppeling, geeft het onderzoek algemeen inzicht in de rollen die HR-managers in de zorg vervullen én met welke factoren deze samenhangen.

Wilt u meedoen?
Stuur een mail naar dr. Geertje van de Ven (gvandeven@fwg.nl) o.v.v. ‘Onderzoek HR-rollen’, dan ontvangt u de vragenlijst per e-mail. Deelname aan dit onderzoek kan tot uiterlijk 15 juli aanstaande.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. Eind van dit jaar koppelen wij de resultaten van het onderzoek aan u terug.

Word een 'Master of SPP'!

Breng in één dag uw bagage over SPP op hoog niveau. Krijg een inkijkje in de mindset van een bestuurder, toezichthouder, rekenmeester, onderzoeker en beleidsmaker. Zo kunt u terug in uw organisatie de waarde van SPP aan uw eigen stakeholders beter overbrengen.

Aanmelden

De nieuwe 'Wetenswaardig' is uit!

Wetenswaardig is het relatiemagazine van FWG, dat we twee keer per jaar uitgeven. Hierin leest u nieuws, best practices bij klanten en achtergronden bij onze dienstverlening. In deze editie o.a. het verhaal van Paul Raaijmakers, Chief Happiness Officer bij St. Anna Zorggroep.

Lees verder

Hét HR-event voor de zorg

Wat maakt een organisatie aantrekkelijk om voor te werken? In de ‘war for talent’ gaat veel aandacht uit naar het werven van nieuwe mensen. Minstens zo belangrijk als het aantrekken van mensen is het behoud! Toporganisaties vertellen over wat zíj doen in het kader van magnetisch werkgeverschap.

Lees verder