Welke rol heeft u als HR-manager?

11/06/2019

Doe mee met ons onderzoek!

Elke HR-manager kent het model van Ulrich, waarin hij vier rollen voor HR onderscheidt. Na het onderzoek voor de HR Trendmonitor Zorg eind 2018, bleven de FWG-onderzoekers achter met een aantal vragen, onder andere over de rol die HR-managers in de zorg hebben. Daarom is FWG onlangs een verdiepend HR-onderzoek gestart, in samenwerking met Tilburg University én Dave Ulrich. Doet u ook mee?

Wat levert het onderzoek (u) op?
Het onderzoek is bedoeld voor HR-managers in de zorg. Als u meedoet dan betekent dit concreet dat u een vragenlijst invult, wat u slechts 20 minuten kost.

Na deelname weet u welke rol van het bekende model van Ulrich het meeste past bij uw huidige rolinvulling. Is dat de HR-businesspartner, administratieve expert, werknemer-kampioen of verandermanager? Naast deze persoonlijke terugkoppeling, geeft het onderzoek algemeen inzicht in de rollen die HR-managers in de zorg vervullen én met welke factoren deze samenhangen.

Wilt u meedoen?
Stuur een mail naar dr. Geertje van de Ven (gvandeven@fwg.nl) o.v.v. ‘Onderzoek HR-rollen’, dan ontvangt u de vragenlijst per e-mail. Deelname aan dit onderzoek kan tot uiterlijk 15 juli aanstaande.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. Eind van dit jaar koppelen wij de resultaten van het onderzoek aan u terug.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder