Welke rol heeft u als HR-manager?

11/06/2019

Doe mee met ons onderzoek!

Elke HR-manager kent het model van Ulrich, waarin hij vier rollen voor HR onderscheidt. Na het onderzoek voor de HR Trendmonitor Zorg eind 2018, bleven de FWG-onderzoekers achter met een aantal vragen, onder andere over de rol die HR-managers in de zorg hebben. Daarom is FWG onlangs een verdiepend HR-onderzoek gestart, in samenwerking met Tilburg University én Dave Ulrich. Doet u ook mee?

Wat levert het onderzoek (u) op?
Het onderzoek is bedoeld voor HR-managers in de zorg. Als u meedoet dan betekent dit concreet dat u een vragenlijst invult, wat u slechts 20 minuten kost.

Na deelname weet u welke rol van het bekende model van Ulrich het meeste past bij uw huidige rolinvulling. Is dat de HR-businesspartner, administratieve expert, werknemer-kampioen of verandermanager? Naast deze persoonlijke terugkoppeling, geeft het onderzoek algemeen inzicht in de rollen die HR-managers in de zorg vervullen én met welke factoren deze samenhangen.

Wilt u meedoen?
Stuur een mail naar dr. Geertje van de Ven (gvandeven@fwg.nl) o.v.v. ‘Onderzoek HR-rollen’, dan ontvangt u de vragenlijst per e-mail. Deelname aan dit onderzoek kan tot uiterlijk 15 juli aanstaande.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. Eind van dit jaar koppelen wij de resultaten van het onderzoek aan u terug.

Innovatiekracht het grootst in de zorgsector

De innovatiekracht van zorgorganisaties is zeer groot ten opzichte van topsectoren zoals energie, chemie, transport en tuinbouw. Dit blijkt uit de FWG Monitor Innovatiekracht, een nieuw onderzoek van FWG in samenwerking met MarktMonitor en Human Insight onder 93 zorgbestuurders.

Lees verder

Themabijeenkomst 'Tech en werk'

Technologie zal de komende jaren grote impact hebben op de zorg. Maar wat zijn die trends en ontwikkelingen precies? Welke vormen van technologie zijn er? En wat voor effect hebben die op functies, taken, werkprocessen in uw organisatie? Laat u op 7 oktober inspireren door voorbeelden uit de praktijk.

Aanmelden

Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

Op 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community. Zo’n 100 mensen uit ruim 80 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Lees verder