Welke rol heeft u als HR-manager?

11/06/2019

Doe mee met ons onderzoek!

Elke HR-manager kent het model van Ulrich, waarin hij vier rollen voor HR onderscheidt. Na het onderzoek voor de HR Trendmonitor Zorg eind 2018, bleven de FWG-onderzoekers achter met een aantal vragen, onder andere over de rol die HR-managers in de zorg hebben. Daarom is FWG onlangs een verdiepend HR-onderzoek gestart, in samenwerking met Tilburg University én Dave Ulrich. Doet u ook mee?

Wat levert het onderzoek (u) op?
Het onderzoek is bedoeld voor HR-managers in de zorg. Als u meedoet dan betekent dit concreet dat u een vragenlijst invult, wat u slechts 20 minuten kost.

Na deelname weet u welke rol van het bekende model van Ulrich het meeste past bij uw huidige rolinvulling. Is dat de HR-businesspartner, administratieve expert, werknemer-kampioen of verandermanager? Naast deze persoonlijke terugkoppeling, geeft het onderzoek algemeen inzicht in de rollen die HR-managers in de zorg vervullen én met welke factoren deze samenhangen.

Wilt u meedoen?
Stuur een mail naar dr. Geertje van de Ven (gvandeven@fwg.nl) o.v.v. ‘Onderzoek HR-rollen’, dan ontvangt u de vragenlijst per e-mail. Deelname aan dit onderzoek kan tot uiterlijk 15 juli aanstaande.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. Eind van dit jaar koppelen wij de resultaten van het onderzoek aan u terug.

Themabijeenkomst Sweet Sixty

Hoe praat u met uw 60+ medewerkers over langer doorwerken? In 2010 stopten we gemiddeld nog met werken op 62,5 jaar, in 2017 was dat al op 64,5 jaar. Langer doorwerken is een feit, maar hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers van 60 jaar en ouder met plezier, vitaal en productief blijven werken?

Meer informatie

FWG Deep Dive Sessies

Speciaal voor onze abonnementhouders organiseren we in oktober de ‘FWG Deep Dive Sessies’, waarin we u graag persoonlijk meer vertellen over de ontwikkelingen en wijzigingen. En we besteden aandacht aan de impact van technologische ontwikkelingen op het werken in de zorg en, specifiek, op functies.

Lees verder

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder