Werkplezier in coronatijd

In het kader van de Nationale HR Zorg Award 2020 (speciale editie) waren wij op zoek naar werkplezier in coronatijd. Een groot project, of een kleine actie van een paar collega’s: alles wat het werken in deze moeilijke tijd maar een beetje lichter maakt. Én wat men in de toekomst wil vasthouden. We verbonden zoveel mogelijk organisaties met mooie praktijkvoorbeelden aan elkaar, zodat zij elkaar konden inspireren. Op de Dag van het respect voor de zorg, 26 januari, besteedden we hier volop aandacht aan in de online liveshow!

Persoonlijk contact – juist nu

Naast het nemen van alle noodzakelijke maatregelen, wilde BabyCare haar medewerkers ook een hart onder de riem steken met diverse kleine gebaren.
Lees verder

Introductie in online kroeg

Nieuwe medewerkers tijdens een lockdown op een inspirerende manier welkom heten? Bij Karakter zetten ze hun introductiedag om in een online introductiecafé!
Lees verder

Flexibel en innovatief

Al vanaf januari 2020 is het bij de GGD Zeeland een achtbaan. Collega’s toonden flexibiliteit bij het opschalen en hielden daarbij ook de reguliere dienstverlening overeind.
Lees verder

Een luisterend oor

Het Team Ondersteuning Medewerkers Maasstad helpt collega’s bij het Maasstad Ziekenhuis met het ontdekken van hun eigen veerkracht.
Lees verder

Verwenpakketten

Bij TalentCare vinden ze het belangrijk om niet alleen voor patiënten te zorgen, maar ook voor de zorgverleners. Zo reed het kantoorteam het hele land door voor persoonlijke bezoekjes.
Lees verder

Wekelijkse quiz

Om op afstand toch het ontspannen ‘koffieautomaatcontact’ te houden met elkaar, organiseerden de collega’s bij De Lichtenvoorde een wekelijkse quiz over ieders guilty pleasures.
Lees verder

Leefplezier is werkplezier

In coronatijd was sprake van minder uitjes en minder bezoek. Dus maakten ze het in de huizen van Compartijn en Wonen bij September gezellig met allerlei activiteiten.
Lees verder

Samen Sterk Maand

November stond bij Franciscus Gasthuis & Vlietland in het teken van samen sterk. De medewerkers werden met allerlei verrassingen getrakteerd op positiviteit, aandacht en waardering.
Lees verder

100 ideeën voor steun

Onder het mom van #denkmee bedenken de medewerkers van het OLVG talloze ideeën voor praktische en mentale steun én steken ze met elkaar de handen uit de mouwen.
Lees verder

Buddysysteem

Het St. Jans Gasthuis in Weert introduceerde het buddysysteem: operatieassistenten, recoverypersoneel en anesthesiemedewerkers kregen een warm onthaal op de IC.
Lees verder

Helpende hand is zo gehaakt

Onrustige cliënten kalmeren door hun hand vast te houden, in coronatijd is er nauwelijks tijd voor. Medewerkers van Interzorg ontwikkelden een gehaakte hand, een creatief alternatief met veel effect!
Lees verder

Steun en vermaak

Bij de collega’s van Carintreggeland heerste een groot gevoel van saamhorigheid in crisistijd. Iedereen droeg zijn steentje bij om elkaar kracht en motivatie te geven.
Lees verder

Samenwerken in coronakliniek

In crisistijd ontstond in rap tempo een constructieve samenwerking tussen Pro Persona, twee RIBW’s en IrisZorg. Zij stampten samen een kliniek uit de grond voor cliënten met coronaklachten.
Lees verder

Uit een ander vaatje tappen

Toen de horeca dichtging riep Surplus het Bredase horecapersoneel op om een snelle, gratis zij-instroomopleiding te doen en de zorg te komen ondersteunen.
Lees verder

Wijkverpleging met chauffeurs

Allerzorg zette samen met andere zorgorganisaties uit de regio een coronateam van wijkverpleegkundigen op. Zij worden rondgereden door vrijwillige chauffeurs.
Lees verder

Het leven kleur geven

Het lied ‘Kleur’ werd speciaal aangepast en cadeau gegeven aan de medewerkers van Amaliazorg. En nu is het een ode aan álle medewerkers in de zorg, die kleur geven aan het leven van hun cliënten en patiënten.
Lees verder

Activiteiten en opstekers

Niet alleen tijdens de eerste golf, maar ook later in dit coronajaar wist Amstelring met diverse activiteiten en opstekers haar medewerkers oprechte waardering te laten voelen.
Lees verder

Werk op de rails!

De medewerkers van Groenhuysen profiteren in coronatijd van het feit dat ze hun werk efficiënter hebben georganiseerd.
Lees verder

Slagvaardig en saamhorig

GGZ Oost Brabant zat middenin een van de eerste corona-brandhaarden van Nederland. En daar gingen de medewerkers bijzonder slagvaardig mee om!
Lees verder

Herstellen in de zon

Bij Vogellanden creëerden ze een dakterras, om het herstel van revaliderende coronapatiënten in isolatie draaglijker te maken.
Lees verder

Ontspanning voor mantelzorgers

De Roodkapjes leren mantelzorgers om een goede balans te vinden tussen zorg voor de ander, en zorg voor zichzelf.
Lees verder

Dansen, zingen, wandelen

Het bestuur, medewerkers en de vitaliteitscoach bij Zorgwaard bedachten allerlei creatieve manieren om waardering en plezier te brengen in de zware coronatijd.
Lees verder

Regie bij de cliënt

Met het platform ‘MijnRIBW’ wordt de een-op-eenzorg slimmer verdeeld, doordat cliënten zelf bepalen hoe en wanneer ze begeleiding nodig hebben.
Lees verder

Vitaliteitsweken vol ideeën

Om aandacht te hebben voor het welzijn van de medewerkers startte Zorgverlening Het Baken haar eigen Vitaliteitsweken.
Lees verder

Eftelingcollega's helpen mee

Tijdelijke collega’s vanuit de Efteling verlichten de werkdruk van Mijzo zorgmedewerkers, die in coronatijd te maken hebben met onderbezetting, extra drukte en hoog ziekteverzuim.
Lees verder

Behandeling voor zorgverleners

De professionals van het Psychotraumacentrum van Reinier van Arkel helpen zorgprofessionals omgaan met hun ingrijpende ervaringen.
Lees verder

Muziekquiz met 20 BN-ers

ORO geeft medewerkers de ruimte voor eigen initiatief. In coronatijd ontstonden daardoor leuke activiteiten die zorgden voor verbondenheid.
Lees verder

Iedereen springt bij

Corona en de zomervakantie zorgden voor gaten in de roosters bij Amarant. Tientallen medewerkers van ondersteunende diensten besloten te helpen in het primaire proces.
Lees verder

Waardevol werk, frisse ideeën

Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid startte drie Zorg Innovatie Centra (ZIC’s), om goed mee te kunnen bewegen met het snel veranderende zorglandschap.
Lees verder

Verbinding door emmertjespost

Familie en bekenden konden niet meer op bezoek komen, maar met een emmer en een touw werd de verbinding met de bewoners van ViVA! Zorggroep toch gemaakt.
Lees verder

Ontspanning, voeding, beweging

Platform Antoniusfit van het St. Antonius Ziekenhuis deelt initiatieven van medewerkers en ondernemers om fit, bekwaam en gemotiveerd te worden én blijven.
Lees verder

Nieuw team coronapatiënten

De medewerkers van Merem Medische Revalidatie stelden voor om een nieuwe cohortafdeling te openen, met een mix van zorgspecialisten uit de hele organisatie.
Lees verder

Jerusalema-challenge

Het Catharina Ziekenhuis was naar eigen zeggen de eerste in Nederland, maar inmiddels zorgt de bekende Jerusalema-challenge in de gehele zorg voor positiviteit en groepsgevoel.
Lees verder

COVID-coaching van collega’s

Het COVID-team van Zorgpartners Midden-Holland helpt collega’s die met corona te maken krijgen met kennisoverdracht, coaching en reflectie.
Lees verder

Videoboost geeft wij-gevoel

De VVAR van Vivent maakte een aanstekelijke video voor collega’s, om te laten zien dat je ook zelf veel kan doen om werkplezier te creëren.
Lees verder

Online geestelijke verzorging

De geestelijk verzorgers van GGZ Noord-Holland-Noord ontdekten dat ze veel meer cliënten kunnen ondersteunen, door gebruik te maken van online kanalen.
Lees verder

Instappen op het juiste moment

Mensen met een licht verstandelijke beperking en een verslaving werden tijdens de lockdown ineens geconfronteerd met de nare gevolgen van hun verslaving. Clean Verslavingszorg bood hulp aan deze onderbelichte zorg-doelgroep.
Lees verder

Restaurantmenu voor cliënten

Toen Restaurant Keuken met Karakter door coronamaatregelen moest sluiten, gingen de medewerkers koken voor de vier jeugdklinieken van Triversum GGZ Noord-Holland-Noord.
Lees verder

De fysio komt naar u toe

In coronatijd bleven de reguliere cliënten van FysioNesse weg. Maar er bleek een nieuwe behoefte te ontstaan: online beweegsessies voor mensen die door thuiswerken fysieke klachten ontwikkelen.
Lees verder

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder