Allerzorg: regionaal wijkverpleegkundig team met eigen chauffeurs

Allerzorg zette samen met ZZG zorggroep, Vérian, Zorggroep Maas & Waal, Interzorg en TVN Zorgt een apart, gespecialiseerd team van wijkverpleegkundigen op. Zij verlenen wijkverpleegkundige zorg aan cliënten in de regio Gelderland-Zuid met (een vermoeden van) corona. Het gaat om mensen die terugkomen uit het ziekenhuis of die door de huisarts worden aangemeld als corona (verdachte) patiënt.

Elke wijkverpleegkundige wordt door een vrijwillige chauffeur van patiënt naar patiënt gebracht. De chauffeurs zijn studenten, horecaondernemers die momenteel toch thuis zitten, maar ook gepensioneerden. Zij zorgen ervoor dat de wijkverpleegkundige tijdens de rit de handen vrij heeft voor telefonisch overleg, inlezen of administratieve zaken. Er gaat dus geen tijd verloren. En daarnaast geeft het een veilig gevoel.

Wijkverpleegkundige Pauline Arts: “Normaal werk je in de wijkverpleging in je eigen buurt of dorp. Nu kom ik op plekken en bij mensen waar ik anders nooit kom. Mijn chauffeur stopt recht voor de deur, waar ik dan snel schone beschermende kleding over mijn shirt kan aantrekken. Ik hoef dus niet eerst een eind in het donker door de kou te lopen.”

De wijkverpleegkundigen zien veel meer mensen overlijden tijdens hun werk dan voor de coronacrisis. Pauline: “Ook om die reden is een chauffeur heel waardevol, je kunt even je verhaal kwijt. Onderschat niet hoe belangrijk dat voor ons is.”

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder