Amaliazorg: het leven kleur geven

‘In dit pittige jaar hebben onze medewerkers wel een speciaal cadeau verdiend’, dacht de directeur-bestuurder van Amaliazorg. Op de radio hoorde hij steeds het nummer ‘Kleur’ van Snelle voorbijkomen. De tekst deed hem erg denken aan de medewerkers van Amaliazorg, omdat zij elke dag kleur geven aan het leven van hun bewoners (van wie velen dementie hebben). Ze bouwden het lied om naar een ‘Amalia-nummer’ en brachten het uit met een videoclip met mooie beelden van de medewerkers met hun bewoners.

Het werd niet alleen een ode aan de medewerkers van Amaliazorg. Maar ook een blijk van waardering voor álle medewerkers in de zorg, die in welke rol dan ook bijdragen aan een kleurrijke dag voor cliënten en patiënten.

Originele muziek en tekst: Kleur van Snelle (prod. Donda Nisha & Arno Krabman)
Gezongen door: Eva Wijnen
Piano: Maartje Smedts
Video: Bram Becks
Tekstbewerking: Anneloes van Erp (Amaliazorg), Eva Wijnen en Maartje Smedts

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder