Amarant: iedereen sprong bij voor aandacht en energie

Dit voorjaar moesten dagbestedingslocaties van Amarant sluiten. En dat betekende veel voor de cliënten. Zij moesten ineens de hele dag in hun woning blijven. Niet ideaal, zeker niet in de zomer. In de meeste woningen stonden alleen aan het begin en einde van de dag begeleiders ingepland. En vanwege vakanties en ziekte, waren er ook echt niet meer mensen beschikbaar. Dat was het moment waarop het grote pionieren begon. HR belde medewerkers van ondersteunende diensten met de vraag: wil je helpen?

En zo kwam het dat er zo’n 230 matches gemaakt werden. Van communicatieadviseurs tot secretaresses, dagbestedingsmensen en bouwmanagers, ze deden mee op de groep. Al was het maar om een tafel te dekken of een waskar uit te ruimen. Altijd was er ook een gediplomeerd begeleider aanwezig. De matches zorgden allereerst voor meer aandacht voor cliënten, én het leverde energie en plezier op. Dit zouden we vaker moeten doen, was een veel gehoorde reactie. Want zo krijgen ondersteunende diensten veel meer gevoel bij het primaire proces. En ontstaat er nog meer een wij-gevoel in de organisatie. Daarom gaat Amarant komend jaar verder met matchen.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder