Amstelring: waardering door activiteiten en opstekers

Hoe steken we medewerkers en bewoners een hart onder de riem in deze moeilijke tijd? Die vraag stelden de mensen van Amstelring en de vriendenstichting van de organisatie tijdens de eerste coronagolf. Het resultaat? Een bonte verzameling activiteiten en opstekers. Niemand minder dan Willeke Alberti stuurde een persoonlijke videoboodschap. Daarnaast kwamen Najib Amhali en Ali B. 250 bossen bloemen brengen voor bewoners en Ali B. schreef een rap speciaal voor Amstelring. Verzorgers en bewoners zochten samen spellen uit, om ook zonder bezoek nog een vorm van ontspanning en afleiding te hebben.

En dan hebben we het alleen nog maar over de periode van de eerste coronagolf. Later in het jaar kwam er een nieuwe actie, met een menu vol activiteiten, waaruit alle 22 locaties konden kiezen wat zij wilden. Denk aan een bingo, een pubquiz, stoepkrijtkunst en lachsessies. De oprechte waardering was overal te voelen.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder