BabyCare kraamzorg: persoonlijk contact – juist nu

Een masker voor een masker – dat was het idee achter de wellness gezichtsmaskers die BabyCare naar al haar medewerkers stuurde, toen de mondmaskers verplicht werden. Een aardigheidje met een knipoog, om het plezier erin te houden. Daar waren er veel meer van. BabyCare stuurde armbandjes, liet roetveegpieten tassen vol lekkers rondbrengen, en zorgde dat zelfs de kerstgeschenken persoonlijk bezorgd werden. Alles om elkaar maar een hart onder de riem te steken.

Met veel persoonlijk contact houdt de organisatie iedereen betrokken – al wil iemand alleen maar even een verhaal kwijt, of onzekerheden delen. En ook voor vragen is ze altijd bereikbaar– bijvoorbeeld tijdens Teamsoverleggen met de bedrijfsarts. Het resultaat? Medewerkers die de moed erin houden, en hun hele privéleven aanpassen om maar kraamzorg te kunnen blijven bieden. Dat is goed voor pas bevallen moeders, én het ontlast de ziekenhuizen.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder