Carintreggeland: steun en vermaak in zware tijden

Het afgelopen jaar gingen de schouders eronder bij Carintreggeland. Van de zorgteams tot de Raad van Bestuur; iedereen bleek even waardevol tijdens de coronacrisis. Ze ondersteunden elkaar en streden met elkaar in deze zware tijd. Daarom stuurt Carintreggeland niet één project in, maar willen ze een breed scala aan initiatieven laten zien.

Het begon al direct in maart. Het team Zorgtechnologie kwam met handige communicatiesoftware en er werd in versneld tempo een Leerplein gelanceerd, volgestopt met online lessen. Collega’s kregen te zien hoe er wordt gehandeld als er een besmetting is vastgesteld. Medewerkers en cliënten deelden verschillende verhalen. Ook het ondersteunend personeel met een zorgachtergrond werkte mee in de zorg.

Er was volop aandacht voor elkaar met vlogs, blogs en attenties. Een speciaal opvangteam hielp collega’s emotioneel door moeilijke situaties heen. Bewoners konden daarnaast rekenen op ontspanning en vermaak, dankzij huiskamervoorstellingen van verschillende collega’s. Ondanks de zware tijd was 2020 vooral een jaar om trots op te zijn. “We deden en doen het echt samen.”

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder