Catharina Ziekenhuis: veel vrolijkheid door eerste Nederlandse Jerusalema-challenge

Het was – en is – een bijzonder gezicht: zorgmedewerkers die midden in de coronacrisis een vrolijk dansje instuderen én online zetten. De Jerusalema-challenge (vernoemd naar het Zuid-Afrikaanse nummer waarop gedanst wordt) veroverde al snel heel Europa, en staat symbool voor hoop in een zware periode. Het Eindhovense Catharina Ziekenhuis was naar eigen zeggen het eerste Nederlandse ziekenhuis dat meedeed. Het initiatief kwam van een OK-medewerker die Belgische collega’s had zien dansen. En de HR-afdeling pakte het snel op.

De oproep om mee te doen verspreidde zich snel door het ziekenhuis, en binnen een paar dagen hadden zich zo’n honderd medewerkers aangemeld om mee te dansen. Het dansen en filmen was gepland tijdens een dienstwissel, zodat er geen kostbare zorgtijd verloren zou gaan. En het filmpje zelf werd een dikke hit. In de buitenwereld (meer dan een miljoen views op youtube) én in het ziekenhuis. Medewerkers snakten naar iets positiefs, en werden bijzonder vrolijk van het dansen. Maanden later wordt er nog over gepraat. En zijn ook medewerkers die niet meededen, trots op het succes.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder