Clean Verslavingszorg: instappen op het juiste moment

Dat de IC’s in coronatijd volliepen, weten we. Minder bekend is dat ook de zorgvraag van mensen met een licht verstandelijke beperking en een verslaving toenam. Ook zij zaten door de lockdown ineens thuis. Ze werden daar geconfronteerd met de nare gevolgen van hun verslaving, en zochten hulp.

Clean Verslavingszorg lanceerde midden in deze tijd een nieuwe dienst voor deze doelgroep in Friesland. Met als doel: mensen met een licht verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek begeleiden naar een beter leven. Dat bleek een schot in de roos. Mensen met een verslaving konden nu – via hun gemeente – meteen geholpen worden. Dat is fijn voor de cliënten, voor de gemeenten én voor Clean Verslavingszorg zelf. Want dit succes draagt bij aan hun doel: verslaving uit de hoek van de oordelen halen en behandelen als een chronische ziekte.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder