Compartijn & Wonen bij September: leefplezier is werkplezier

Wat zou u vandaag willen doen? Waar heeft u zin in? Dat zijn twee belangrijke vragen in het programma Leefplezier van Compartijn en Wonen bij September. Even naar de markt? Een spelletje doen? Uitslapen en ontbijt op bed? Het kan allemaal. Want de beide organisaties zien hun huizen als grote gezinnen, waarin elke bewoner zijn of haar eigen voorkeur kan hebben. Daarbij aansluiten geeft plezier voor bewoners, én voor medewerkers.

In de coronaperiode gebeurde in de huizen eigenlijk hetzelfde als in andere gezinnen. Er waren minder uitjes mogelijk, en er kwam minder bezoek. En dus werd het thuis gezellig gemaakt. Er werden activiteiten georganiseerd die pasten bij de hobby’s van bewoners, en er kwamen extra’s. Zo gaf een begeleider die in haar vrijetijd yogadocent is stoelyoga, en gaf een begeleider die ooit conservatorium deed pianoconcerten. De bewoners en medewerkers genoten ervan.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder