Compartijn & Wonen bij September: leefplezier is werkplezier

Wat zou u vandaag willen doen? Waar heeft u zin in? Dat zijn twee belangrijke vragen in het programma Leefplezier van Compartijn en Wonen bij September. Even naar de markt? Een spelletje doen? Uitslapen en ontbijt op bed? Het kan allemaal. Want de beide organisaties zien hun huizen als grote gezinnen, waarin elke bewoner zijn of haar eigen voorkeur kan hebben. Daarbij aansluiten geeft plezier voor bewoners, én voor medewerkers.

In de coronaperiode gebeurde in de huizen eigenlijk hetzelfde als in andere gezinnen. Er waren minder uitjes mogelijk, en er kwam minder bezoek. En dus werd het thuis gezellig gemaakt. Er werden activiteiten georganiseerd die pasten bij de hobby’s van bewoners, en er kwamen extra’s. Zo gaf een begeleider die in haar vrijetijd yogadocent is stoelyoga, en gaf een begeleider die ooit conservatorium deed pianoconcerten. De bewoners en medewerkers genoten ervan.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder