Stichting De Roodkapjes: welverdiende ontspanning voor mantelzorgers

De RoodkapjesWie zorgt er eigenlijk voor mantelzorgers? Zeker in deze tijd ligt er veel druk op deze helden. Uit onderzoek blijkt dat meer dan eenderde het niet lukt om stress en spanning kwijt te raken. Gelukkig schieten ‘De Roodkapjes’ te hulp. (Want, zo zeggen zij: de eerste mantelzorger, dat was toch Roodkapje?)

Hun werk leverde al in de testfase overweldigende reacties op. Dankzij een klinkende startsubsidie van Citylab010, kunnen ze nu hun plannen in Rotterdam uitrollen.

Wat dat concreet betekent? Eigenlijk is het heel simpel. Op de Dag Zonder Zorgen worden alle mantelzorgers mee naar buiten genomen. Lekker de natuur in, om daar via speciale oefeningen even helemaal tot rust te komen. Dat hebben deze bikkels wel verdiend. Bij stress doet een groene omgeving wonderen. De Roodkapjes hopen zo ook een voorbeeld te zijn voor anderen. Want zelfzorg is noodzakelijk, ook als je voor een ander zorgt!

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder