Stichting De Roodkapjes: welverdiende ontspanning voor mantelzorgers

De RoodkapjesWie zorgt er eigenlijk voor mantelzorgers? Zeker in deze tijd ligt er veel druk op deze helden. Uit onderzoek blijkt dat meer dan eenderde het niet lukt om stress en spanning kwijt te raken. Gelukkig schieten ‘De Roodkapjes’ te hulp. (Want, zo zeggen zij: de eerste mantelzorger, dat was toch Roodkapje?)

Hun werk leverde al in de testfase overweldigende reacties op. Dankzij een klinkende startsubsidie van Citylab010, kunnen ze nu hun plannen in Rotterdam uitrollen.

Wat dat concreet betekent? Eigenlijk is het heel simpel. Op de Dag Zonder Zorgen worden alle mantelzorgers mee naar buiten genomen. Lekker de natuur in, om daar via speciale oefeningen even helemaal tot rust te komen. Dat hebben deze bikkels wel verdiend. Bij stress doet een groene omgeving wonderen. De Roodkapjes hopen zo ook een voorbeeld te zijn voor anderen. Want zelfzorg is noodzakelijk, ook als je voor een ander zorgt!

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder