De Lichtenvoorde: lachen met collega’s dankzij wekelijkse quiz

Het welbekende praatje bij de koffieautomaat zat er in coronatijd opeens niet meer in. Ondersteunende collega’s van De Lichtenvoorde, die eerst altijd op de werkvloer te vinden waren, deden nu alles vanuit huis. Toch wisten ze het gezellig te maken. Met dank aan Zoom en een hele hoop quizvragen.

Werknemers vulden lijsten met persoonlijke vragen in, die vervolgens werden gebruikt voor een komische quiz. Iedere woensdag kon je tijdens de lunchpauze aanhaken bij het vragenvuur. Welke collega vindt die ene film nou zo mooi? En welke guilty pleasure hoort bij wie?

Dankzij enthousiaste quizmasters en grappige toelichtingen bij de juiste antwoorden, werd er iedere week veel gelachen. Een fijn moment om even niet aan werk te hoeven denken. Om elkaar van nieuwe kanten te leren kennen. En het belangrijkste: om ouderwets luchtig contact te houden met je collega’s.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder