Franciscus Gasthuis & Vlietland: Samen Sterk Maand

Samen sta je sterk, dat gezegde kennen we allemaal. Maar hoe blijf je ook in de zwaarste tijden echt samen? Juist in 2020 wilde het Franciscus Gasthuis & Vlietland aandacht en betrokkenheid uitstralen. November werd daarom de Samen Sterk Maand, een periode van verschillende online en offline verrassingen voor werknemers.

Alle afdelingen konden de maand feestelijk beginnen dankzij een speciale kick-off box. Vervolgens werden er uiteenlopende webinars georganiseerd, met zowel interne als externe sprekers. Op de werkvloer werden verpleegkundigen intussen getrakteerd op gezonde snacks en healthshots. En op complimenten. De speciale dames die daarvoor rondliepen, wisten steevast een glimlach op gezichten te toveren. Positiviteit, aandacht, waardering. Alles om samen sterker te worden.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder