GGD Zeeland: flexibel en innovatief in voortrazende achtbaan

De meeste Nederlanders zijn er sinds maart in meegesleurd, maar voor de GGD Zeeland begon de corona-stroomversnelling al twee maanden eerder. Ontwikkelingen volgden elkaar sindsdien in hoog tempo op. En nog steeds is iedere week van deze achtbaan anders.

Flexibiliteit is dan ook een sleutelbegrip bij GGD Zeeland. Zo nam de SOA-voorlichter de centrale taak van crisiscoördinator op zich, kwam er een projectleider COVID-19 en reed een vierdejaarsstudent rond voor thuisbemonsteringen. Intussen luisterden deskundigen goed naar verbeterpunten vanuit het onderwijs en werd er in december nog binnen no-time een XL-testlocatie uit de grond gestampt. En dan te bedenken dat de GGD meer balletjes hoog moest houden. Want ook de reguliere dienstverlening bleef fier overeind staan.

Al met al een indrukwekkende opschaling, waar het team alleen maar hechter van is geworden. Collega’s weten elkaar te vinden en steunen elkaar in de moeilijkste situaties. Dat zijn ontwikkelingen om trots op te zijn.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder