GGZ Noord-Holland-Noord: online geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging hoeft echt niet altijd vanuit een vaste locatie. En je hoeft ook niet de hele provincie door te reizen om bij cliënten op bezoek te gaan. Dat ervaarden de vier geestelijk verzorgers van GGZ Noord-Holland-Noord in de coronaperiode. Ze stampten een dagelijks online spreekuur voor cliënten uit de grond, begeleidden online zingevingsgroepen en deelden kerkdiensten en themavideo’s via YouTube. En dat doen ze nog steeds.

Resultaat: blije cliënten (‘Ik knap zo op van deze gesprekken’) en meer werkplezier voor de geestelijk verzorgers, omdat ze veel meer cliënten kunnen ondersteunen. De succesfactoren? Gebruikmaken van bestaande kanalen voor online zorg, veel online delen en zichtbaar zijn, en vooral ook: de hulp en het advies van collega’s inschakelen.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder