GGZ Noord-Holland-Noord: restaurantmenu voor cliënten

Wat doe je als je restaurant door coronamaatregelen moet sluiten? En jongeren met psychiatrische problemen door diezelfde maatregelen niet meer mogen koken op de groep? Juist! Dan creëer je een win-winsituatie. Dat deed in ieder geval GGZ Noord-Holland-Noord. Restaurant Keuken met Karakter is een gerenommeerd restaurant in de regio Noord-Kennemerland. Het is bovendien een bijzonder restaurant: er werken ook medewerkers met een psychiatrische achtergrond.

Tijdens de lockdown zijn de medewerkers van het restaurant gaan koken voor de vier jeugdklinieken van Triversum GGZ Noord-Holland-Noord. Daardoor bleven de restaurantmedewerkers lekker aan het werk, aten de jongeren smakelijke, gevarieerde, gezonde en goed verzorgde maaltijden. En bleef ondanks corona alle aandacht en zorg naar de jongeren gaan.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder