GGZ Oost Brabant: slagvaardig en saamhorig

De plotselinge klap van COVID-19 kwam in maart hard binnen bij GGZ Oost Brabant. Hun werkgebied bevond zich in een van de eerste corona-brandhaarden van Nederland. Een achtbaan leek het. Maar wat daaruit voortvloeide, is iets om nog steeds trots op te zijn. Binnen een dag was er een coronatraining op maat. Een dag later kwam het team in Helmond met de eerste corona cohort-afdeling van de regio. En binnen een mum van tijd waren er digitale behandelcontacten gerealiseerd.

Een stoot adrenaline kwam er vrij bij alle medewerkers. Er werden webinars georganiseerd over online therapieën. Muziekoptredens fleurden cliënten op. Leerlingen in hun laatste studiefase verplaatsten zich en masse naar de werkvloer. Een speciale editie van het LINK-magazine stond vol met ontroerende portretten.

En dan waren er nog de kleine gebaren. Een steuntrommeltje met lekkernijen. Ludieke campagnes. Een ‘vlogstafette’, waarbij collega’s elkaar een hart onder de riem staken. Alles bij elkaar een groot effect!

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder