Groenhuysen: werk op de rails!

Een grote baas die alles in z’n eentje bepaalt, daar geloven ze bij ouderenzorgorganisatie Groenhuysen niet zo in. Kennis en ervaring moet je juist halen uit al je verschillende medewerkers. Vandaar het project Jouw werk op de rails, waarbij iedereen input kon geven over de knelpunten van werken in de zorg. En natuurlijk over hoe je die dan oplost.

Die aanpak heeft met vijf modules duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Medewerkers krijgen veel energie omdat ze echt mogen meedenken. En ze ervaren meer werkplezier omdat zaken efficiënter georganiseerd zijn. Iets dat bij het werken in coronatijd enorm van pas komt. Zo ontwikkelden ze een box voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Daarin zitten alle juiste persoonlijke beschermingsmiddelen bij elkaar opgeborgen. Moet een cliënt als gevolg van COVID-19 in isolatie? Dan hebben ze met deze box alle benodigde spullen meteen bij de hand.

Met dat efficiëntere werk, is er ook weer meer tijd voor de bewoners. Meer liefde en aandacht, meer plezier op het werk. Blije gezichten dus. Daar doet Groenhuysen het voor.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder