Zorgverlening Het Baken: eigen vitaliteitsweken vol ideeën

De eerste coronagolf had voor de zorgverleners van Het Baken al flinke gevolgen. Maar – zo dachten ze –  we gaan er met z’n allen hard tegen aan en dan zal het na de zomer allemaal wel opgelost zijn. En toen kwam de tweede golf. Het Baken begon daarom haar eigen Vitaliteitsweken, gericht op het welzijn van medewerkers. Elke week wordt een thema van BRAVO (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning) uitgelicht en krijgen medewerkers tips én hulp. Bijvoorbeeld beweeg- en voedingstips (ook voor de nachtdienst) en ontspanningsoefeningen. In de Week van de voeding maakte de keuken voor alle medewerkers verse smoothies of gezonde snacks.

Het leverde veel positieve reacties, saamhorigheid, energie én leuke ideeën op. Zo maakte een medewerker een ommetjesgroep aan (waarmee je samen in de app blokjes om loopt), en nam een medewerker het initiatief om een Jerusalema challenge met alle teams te doen en er een filmpje van te maken:


Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder