Het Beweegbedrijf: de fysio komt naar u toe

Mensen met een chronische aandoening konden al een tijdje terecht bij Het Beweegbedrijf, een initiatief van de fysiotherapeuten van FysioNesse. Ze konden er in een groep en onder deskundige leiding komen bewegen. Totdat corona kwam. De zaal bleef leeg, maar de telefoon stond roodgloeiend. Allerlei organisaties zochten ondersteuning voor hun medewerkers. Want die ontwikkelden met de laptop achter de keukentafel allemaal klachten.

De fysiotherapeuten draaiden het om: de sportzaal werd een studio en Het Beweegbedrijf ging online beweegsessies aanbieden. Op maat en interactief, voor de medewerkers en voor de originele doelgroep. Tussendoor speelden de fysio’s vanaf de parkeerplaats beweegbingo met de oudere bewoners van het appartementencomplex waar hun praktijk in zat. Het leverde deelnemers én professionals nieuwe energie op.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder