Het Beweegbedrijf: de fysio komt naar u toe

Mensen met een chronische aandoening konden al een tijdje terecht bij Het Beweegbedrijf, een initiatief van de fysiotherapeuten van FysioNesse. Ze konden er in een groep en onder deskundige leiding komen bewegen. Totdat corona kwam. De zaal bleef leeg, maar de telefoon stond roodgloeiend. Allerlei organisaties zochten ondersteuning voor hun medewerkers. Want die ontwikkelden met de laptop achter de keukentafel allemaal klachten.

De fysiotherapeuten draaiden het om: de sportzaal werd een studio en Het Beweegbedrijf ging online beweegsessies aanbieden. Op maat en interactief, voor de medewerkers en voor de originele doelgroep. Tussendoor speelden de fysio’s vanaf de parkeerplaats beweegbingo met de oudere bewoners van het appartementencomplex waar hun praktijk in zat. Het leverde deelnemers én professionals nieuwe energie op.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder