Interzorg: een helpende hand is zo gehaakt

Een hand vastpakken kan wonderen doen, weten Mariska Veldkamp en Gea Korf, verzorgenden IG bij Interzorg. Zij kunnen onrustige bewoners zo op een prettige manier kalmeren. Maar met alle drukte was er behoefte aan een alternatief. En zo kwam er een hele creatieve vondst: een haakwerkje in de vorm van een hand. Activiteitenbegeleidster Marijke Kruunenberg werd de ontwerper.

Vijf zachte vingers om vast te pakken, een onderarm met mouw om te kunnen strelen. Wat begon als een experiment, werd al snel een regelrechte hit. Niet alleen hulpbehoevende en dementerende ouderen blijken rustiger te worden door de gehaakte hand vast te pakken, maar ook bij mensen met een verstandelijke beperking, de psychiatrie, kinderdagverblijven en mensen met somatische beperkingen werkt de gehaakte hand rustgevend en ontlast het dus de zorg. De resultaten liegen er niet om. Marijke Kruunenberg heeft via haar website inmiddels al 1700 patronen verstuurd, naar negen verschillende landen.

Het patroon wordt door Marijke Kruunenberg via haar eigen site: www.glastro.com/product/geef-mij-je-hand-haakpatroon gratis aangeboden. Daarbij wordt een donatie voor Stichting Muis Jantje op prijs gesteld. Deze stichting haakt Muis Jantjes voor mensen met dementie, maar ook voor andere doelgroepen. De donaties worden gebruikt om het materiaal voor de muizen aan te schaffen.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder