Karakter: introductie in online feestkroeg, mét polonaise

Waar de een vooral beperkingen ziet, vindt de ander nieuwe mogelijkheden. Het academische centrum Karakter, voor kinder- en jeugdpsychiatrie, mag duidelijk tot het tweede rijtje worden gerekend. Met als hoogtepunt de introductiedag voor nieuwe collega’s, waar ze welkom worden geheten én belangrijke informatie krijgen.

Ook al zitten fysieke bijeenkomsten er even niet in, samen feesten kan altijd. Medewerkers werden daarom welkom geheten in het online introductiecafé, een drukbezochte kroeg vol muziek, polonaises en een pubquiz. Inclusief de nodige lekkernijen, die keurig aan huis werden bezorgd.

Zo zie je maar dat videomeetings helemaal niet saai hoeven te zijn. Met een creatief thema en veel variatie, hou je de energie hoog. Collega’s dansten letterlijk de vergadering uit. Ondanks alle uitdagingen van deze tijd mag je ook gewoon plezier blijven maken.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder