Karakter: introductie in online feestkroeg, mét polonaise

Waar de een vooral beperkingen ziet, vindt de ander nieuwe mogelijkheden. Het academische centrum Karakter, voor kinder- en jeugdpsychiatrie, mag duidelijk tot het tweede rijtje worden gerekend. Met als hoogtepunt de introductiedag voor nieuwe collega’s, waar ze welkom worden geheten én belangrijke informatie krijgen.

Ook al zitten fysieke bijeenkomsten er even niet in, samen feesten kan altijd. Medewerkers werden daarom welkom geheten in het online introductiecafé, een drukbezochte kroeg vol muziek, polonaises en een pubquiz. Inclusief de nodige lekkernijen, die keurig aan huis werden bezorgd.

Zo zie je maar dat videomeetings helemaal niet saai hoeven te zijn. Met een creatief thema en veel variatie, hou je de energie hoog. Collega’s dansten letterlijk de vergadering uit. Ondanks alle uitdagingen van deze tijd mag je ook gewoon plezier blijven maken.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder