Maasstad Ziekenhuis: een luisterend oor in confronterende tijden

De eerste coronagolf hakte erin bij medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis. Met hun keiharde inzet in confronterende situaties, was het ook niet gek dat er angst en onrust voelbaar was. Vandaar dat het Team Ondersteuning Medewerkers Maasstad werd opgericht.

Het TOMM+ team bestaat uit ervaren collega’s die werkzaam zijn als medisch maatschappelijk werker, geestelijk verzorger, medewerkers van het Team Ondersteuning en Palliatieve Zorg en Medische psychologie. Zij staan dagelijks klaar voor alle Maasstadters en ondersteunen hen waar nodig. Bijvoorbeeld door langs te komen op afdelingen en door een-op-eengesprekken te voeren. Iedereen die behoefte heeft aan waardevolle tips, of alleen al een luisterend oor, kan terecht bij de ervaren collega’s van het TOMM+ team. Hoe ga je om met stress en angst in zo’n zware periode? Hoe geef je de meest verdrietige situaties een plekje? Dankzij alle steun en adviezen ontdekten medewerkers hun eigen veerkracht.

Persoonlijke aandacht. Begrip tonen. Kalm luisteren en praten. Soms zijn het de ogenschijnlijk simpele dingen die een groot verschil kunnen maken.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder