Merem Medische Revalidatie: een heel nieuw team voor coronapatiënten

Kunnen jullie coronapatiënten met ernstige long- en andere fysieke problemen opvangen? Die vraag werd in de eerste golf aan Merem Medische Revalidatie in Hilversum gesteld. Normaal gesproken worden hier patiënten met complex chronische longaandoeningen en kinderen met complexe chronische aandoeningen behandeld, en biedt het ziekenhuis medisch specialistische revalidatie.

Merem vroeg de medewerkers om mee te denken over deze vraag. Hun voorstel: open een cohortafdeling met artsen, behandelaars en verpleegkundigen van de long-, kinder- en MSR-afdelingen, zodat we kennis kunnen bundelen. En zo geschiedde. De zorg was ingewikkeld en emotioneel zwaar. Tegelijkertijd gaf het de medewerkers van het nieuwe team een boost dat ze in korte tijd zo hecht werden dat ze elkaar inhoudelijk en persoonlijk konden steunen. En vooral dat ze een relevante bijdrage konden leveren tijdens de coronacrisis. De kennisuitwisseling tussen de deelspecialismen zorgde voor waardering en trots. Het gevolg? Ook ná de coronacrisis willen de teamleden van de verschillende afdelingen blijven samenwerken.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder