Mijzo: collega’s van de Efteling helpen mee

Het was altijd al druk in de ouderenzorg, maar door corona liep de werkdruk bij Mijzo (de nieuwe fusienaam van Volckaert, Schakelring en de Riethorst Stromenland) nog verder op. Bij de Efteling was de situatie precies andersom: wel veel medewerkers, maar geen werk. En dus lag een samenwerking voor de hand. Sinds half november werken Efteling-medewerkers daarom tijdelijk mee op Mijzo-locaties. Ze helpen bij het klaarmaken van ontbijt en lunch, serveren het diner, en schenken koffie en thee. Ook wandelen ze met cliënten, spelen ze spelletjes met hen, en helpen ze met opruimen en schoonmaken. Zo kunnen ze hun gastheerschap goed uitoefenen in de ouderenzorg.

Dat mes snijdt aan twee kanten. Zorgmedewerkers hebben ruimte om af en toe op adem te komen, en de Efteling kan langer zoveel mogelijk collega’s aan boord houden. Mijzo heeft er in de praktijk veel gemotiveerde tijdelijke collega’s bij gekregen. Dat leidt tot meer werkplezier, én er is veel onderling respect en waardering voor elkaars werk. Echt een win-winsituatie, volgens Mijzo. Een eerste pilot draaide op vier locaties, inmiddels wordt het project uitgebreid naar alle 26 locaties.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder