OLVG: 100 ideeën voor praktische en mentale steun

Bij het OLVG krijgen niet alleen de patiënten goede zorg. Ook medewerkers hebben steun nodig, zowel praktisch als mentaal. En daar blijken talloze ideeën voor te zijn. Dankzij een oproep van het Verpleegkundig Stafconvent, stroomden de plannen binnen. Zo’n honderd in totaal.

De handen konden meteen enthousiast uit de mouwen worden gestoken. Zo werden er kratjes fruit, smoothies en gezonde nootjes uitgedeeld. Altijd voorzien van een positieve boodschap, die met net zoveel plezier werd gemaakt als ontvangen. En inmiddels is er op beide OLVG-locaties een gezellige en ontspannen huiskamer te vinden, inclusief massagestoelen.

Overigens blijft het niet bij die eerste honderd ideeën. Dankzij #denkmee op de intranet-pagina, worden ook nieuwere plannen omarmd. Alles voor en door OLVG’ers.

 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder