ORO: muziekquiz met 20 bekende Nederlanders

Toen ORO ‘op slot’ ging konden de bewoners geen familie meer ontvangen. Twee begeleiders vroegen zich af: wat kunnen we verzinnen dat écht leuk is, en waardoor we ons met elkaar verbonden voelen? En het antwoord hadden ze ook: een muziekquiz voor bewoners en hun familie, medewerkers en vrijwilligers. De cliënten hielpen met het maken van de quiz, de begeleiders werden quizmasters. De quiz werd een daverend succes, met veel enthousiaste deelnemers. Twintig bekende artiesten namen een filmpje op waarin ze de deelnemers toespraken en een quizvraag stelden. Van Henny Huisman tot Karin Bloemen, en van Gordon tot Ronnie Tober.

Het succes past precies bij de visie van ORO. Die komt erop neer dat medewerkers hun talenten benutten, zodat ze plezier hebben in hun werk en cliënten daar weer de vruchten van plukken. En juist de coronatijd bleek een goede periode om eigenaarschap te tonen. Zo bedachten begeleiders kletsbussen, waarin bewoners op een verantwoorde manier bezoek konden ontvangen en een ‘tiny restaurant’ om elkaar veilig te ontmoeten. Wat het opleverde? Gelukkige momenten en verbinding voor cliënten, familie, medewerkers én vrijwilligers.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder