ORO: muziekquiz met 20 bekende Nederlanders

Toen ORO ‘op slot’ ging konden de bewoners geen familie meer ontvangen. Twee begeleiders vroegen zich af: wat kunnen we verzinnen dat écht leuk is, en waardoor we ons met elkaar verbonden voelen? En het antwoord hadden ze ook: een muziekquiz voor bewoners en hun familie, medewerkers en vrijwilligers. De cliënten hielpen met het maken van de quiz, de begeleiders werden quizmasters. De quiz werd een daverend succes, met veel enthousiaste deelnemers. Twintig bekende artiesten namen een filmpje op waarin ze de deelnemers toespraken en een quizvraag stelden. Van Henny Huisman tot Karin Bloemen, en van Gordon tot Ronnie Tober.

Het succes past precies bij de visie van ORO. Die komt erop neer dat medewerkers hun talenten benutten, zodat ze plezier hebben in hun werk en cliënten daar weer de vruchten van plukken. En juist de coronatijd bleek een goede periode om eigenaarschap te tonen. Zo bedachten begeleiders kletsbussen, waarin bewoners op een verantwoorde manier bezoek konden ontvangen en een ‘tiny restaurant’ om elkaar veilig te ontmoeten. Wat het opleverde? Gelukkige momenten en verbinding voor cliënten, familie, medewerkers én vrijwilligers.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder