Pro Persona: efficiënt samenwerken in gedeelde coronakliniek

Binnen een week zette Pro Persona samen met RIBW Nijmegen & Rivierenland, RIBW Arnhem & Veluwe Vallei en IrisZorg een gezamenlijke coronakliniek op voor cliënten met coronaklachten. Zij worden gericht opgenomen en weggehaald van hun afdeling. Daarmee is de kans op besmetting van medecliënten nihil en blijft de rust op de betreffende afdeling behouden.

De vier organisaties creëerden één locatie met één geschoold team. Daarmee maken ze efficiënt gebruik van personeel, materialen en elkaars deskundigheid. En daarmee krijgt de cliënt de best mogelijke zorg. Ze werken effectief samen, delen kennis, nemen snel beslissingen en er heerst een hoge mate van solidariteit: je hebt namelijk niet alleen zorg voor je eigen cliënten, maar voor alle cliënten in de keten.

De medewerkers zijn trots dat ze vanuit hun eigen expertise zo goed kunnen samenwerken. In tijden van noodzaak kan samenwerking in de keten blijkbaar snel van de grond komen! Een mooie basis voor de toekomst.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder