Reinier van Arkel: innovatieve behandeling voor … zorgprofessionals!

Zorgprofessionals zijn echt wel wat gewend, maar de coronacrisis zorgt toch voor ongewoon ingrijpende ervaringen. Dat leidt geregeld tot fysieke of psychische klachten, en soms tot verminderd functioneren. Dat zagen ze ook bij het Psychotraumacentrum van Reinier van Arkel, en daar wilden ze wat aan doen. Met medewerkers uit de hele organisatie bekeken ze hoe ze met hun deskundigheid de zorgverleners konden helpen. Ook een intensivist die zelf in de frontlinie had gestaan, en daarna als patiënt op de IC terecht kwam, dacht bijvoorbeeld mee.

Samen ontwikkelden ze een innovatieve behandeling om zorgprofessionals te ondersteunen in het verwerken van hun ervaringen. Het is een module geworden die deels bestaat uit eHealth, en deels uit contacten met een therapeut – online of face to face. Zo maakten en voelden de professionals van het psychotraumacentrum zich ook tijdens de lockdown nuttig. En helpen ze ook nu nog zorgprofessionals om te gaan met hun ervaringen.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder