RIBW Overijssel: regie bij de cliënt dankzij nieuw platform

RIBW Groep Overijssel ondersteunt psychisch kwetsbare mensen bij het vormgeven van hun leven. Vaak met veel een-op-eencontact tussen begeleider en cliënt. En juist dat is in coronatijd erg kwetsbaar geworden. Er zijn meer mensen ziek, waardoor de werkdruk stijgt én er vaker overgedragen moet worden. Dat laatste verhoogt de kans op fouten en kost tijd. Tijd die ze bij RIBW liever aan cliënten besteden. Samen met Roamler Care ontwikkelden ze de oplossing: het platform ‘MijnRIBW’.

Met MijnRIBW heeft de cliënt volledig regie over zijn zorgvragen. Hij stelt via de app een vraag, die vervolgens wordt uitgezet bij een netwerk van begeleiders en mantelzorgers. In principe bepaalt de cliënt hoe dat netwerk eruitziet, maar in deze crisistijd kunnen alle cliënten gekoppeld worden aan alle medewerkers. De cliënt geeft aan hoe (telefonisch, beeldbellen, face to face op locatie) en wanneer hij begeleiding wil. Wie tijd heeft, accepteert de vraag – en heeft direct een afspraak met de cliënt staan. Zo wordt de zorg slimmer verdeeld over de medewerkers, en houdt RIBW Overijssel zicht op alle cliënten, zonder onnodige administratie en overdracht.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder