SJG Weert: buddysysteem zorgt voor strijdlust en onderlinge waardering

Terwijl de Intensive Cares van ons land volstroomden met coronapatiënten, bleven de operatiekamers juist leeg. Planbare ingrepen werden immers uitgesteld. En daarmee leken operatieassistenten, recoverypersoneel en anesthesiemedewerkers opeens ook niet meer nodig te zijn. Maar het St. Jans Gasthuis in Weert zag daar juist een mogelijkheid: het buddysysteem.

OK-medewerkers kregen een warm onthaal toen ze voor het eerst op de IC kwamen werken. Al die extra handen waren daar hard nodig. Collega’s deelden intussen hun strijdlust, leerden elkaar op nieuwe manieren kennen. De onderlinge waardering tussen de verschillende afdelingen groeide met de dag. “Dat pakt corona niet meer van ons af.”

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder