SJG Weert: buddysysteem zorgt voor strijdlust en onderlinge waardering

Terwijl de Intensive Cares van ons land volstroomden met coronapatiënten, bleven de operatiekamers juist leeg. Planbare ingrepen werden immers uitgesteld. En daarmee leken operatieassistenten, recoverypersoneel en anesthesiemedewerkers opeens ook niet meer nodig te zijn. Maar het St. Jans Gasthuis in Weert zag daar juist een mogelijkheid: het buddysysteem.

OK-medewerkers kregen een warm onthaal toen ze voor het eerst op de IC kwamen werken. Al die extra handen waren daar hard nodig. Collega’s deelden intussen hun strijdlust, leerden elkaar op nieuwe manieren kennen. De onderlinge waardering tussen de verschillende afdelingen groeide met de dag. “Dat pakt corona niet meer van ons af.”

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder