St. Antonius Ziekenhuis: de wereld aan ideeën voor ontspanning, voeding en beweging

Van work-outs tot tips voor familie-uitjes, en van coaching tot gezonde recepten en ontspanningsoefeningen: op het online platform Antoniusfit vind je ze allemaal. De HR-afdeling van het St. Antonius Ziekenhuis ontwikkelde het platform, en koppelde er een nieuwsbrief, Instagram- en Facebook-account aan. Vanuit de simpele overtuiging: de gezondheid en gemoedstoestand van de medewerkers zijn prioriteit één om met zijn allen de uitdagingen van de coronatijd aan te gaan.

Medewerkers en regionale ondernemers kunnen op het platform hun initiatieven indienen. En er blijken heel veel mensen een hobby of expertise te hebben die ze graag willen delen. Dat levert de wereld aan ideeën, informatie, energie én verbondenheid op. En het ziekenhuis gaat door. Nu wordt een app ontwikkeld waarmee de initiatieven nog makkelijker gedeeld kunnen. Het platform past in een groter geheel. Het is onderdeel van het Sterk in je Werk-programma, waarmee het St. Antonius Ziekenhuis de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroot. En in het geval van het platform doet ze dat voor álle medewerkers in de zorg.

Iedereen kan het platform bezoeken via www.antoniusfit.nl.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder