Surplus: uit een ander vaatje tappen

Door de horecasluiting kwam horecapersoneel thuis te zitten. Die ‘Helpende Handen’ kon de zorg natuurlijk goed gebruiken. En dus startte Surplus in Breda, in samenwerking met de lokale afdeling van Horeca Nederland en de gemeente Breda, een campagne: ‘Tijd om uit een ander vaatje te gaan tappen? (S)tap naar binnen bij ons!’ De belofte: een korte, gratis opleiding mét werkgarantie voor een mooie ondersteunende functie in de zorg, voor mensen met hospitality- en/of mantelzorgervaring.

Opleidingspartner STOC ontwikkelde de zij-instroomopleiding en binnen twee weken waren zo’n zestig horecamedewerkers klaargestoomd en via betaalde detachering ingezet in de ouderenzorg. De gemeente ondersteunde het initiatief met een opstartsubsidie en betrok ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om deel te nemen in het traject.

De snel opgezette lokale samenwerking had een win-win-wineffect: het zorgpersoneel werd ontlast, de horeca financieel ondersteund, en de ontwikkelde opleiding bood mogelijkheden tot doorstart in een omscholingstraject. Zo zie je maar weer: in tijden van crisis kunnen grenzen vervagen. Contact leggen met andere sectoren kan leiden tot onvoorzienbare en creatieve initiatieven!

www.werkenbijsurplus.nl/helpende-handen

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder